ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kate Middleton: Τα κοσμήματα που φόρεσε στην κηδεία του Φίλιππου

Ποια η ιστορία τους

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Το τελευταίο αντίο είπαν το Σάββατο (17/04) στενοί συγγενείς και φίλοι στον Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου.
Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου. Η κηδεία σε κλειστό κύκλο, 30 ατόμων στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ.

Από τη κηδεία δε θα μπορούσε να λείπει η Catherine Middleton, Δούκισσα του Cambridge. H σύζυγος του Γουίλιαμ, Δούκα του Cambridge και εγγονού του Φίλιππου, έκανε μια ιδιαίτερα διακριτική εμφάνισή.Η Catherine Middleton επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα Roland Mouret, ένα παλτό Catherine Walker και ένα καπέλο με βέλο.

Ωστόσο, αυτά που τράβηκαν την προσοχή ήταν τα κοσμήματά της. Η Catherine Middleton φόρεσε ένα μαργαριταρένιο περιδέραιο και σκουλαρίκια που της δάνεισε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ. Το περιδέραιο αποτελούνταν από τέσσερις σειρές με ακατέργαστα μαργαριτάρια και κεντρικό κούμπωμα με διαμάντια. Τα μαργαριτάρια ήταν δώρο στην βασίλισσα Ελισάβετ από την Ιαπωνική κυβέρνηση και η Δούκισσα του Cambridge είχε ξαναφορέσει το ίδιο περιδέραιο στην 70η επέτειο του γάμου της βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το περιδέραιο είχε δανείσει η βασίλισσα και στην πριγκίπισσα Νταϊάνα με αφορμή την επίσημη επίσκεψη της στην Ολλανδία το 1982.

Όσον αφορά τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια Bahrain, τα οποία είναι δεμένα με διαμάντια και μαργαριτάρια, αυτό αρχικά ήταν δώρο στην τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ για τον γάμο της με τον Φίλιππο.
Η Δούκισσα του Cambridge έχει φορέσει τα σκουλαρίκια αρκετές φορές σε ανάλογες περιστάσεις, όπως το 2016 όταν τα έβαλε για την ημέρα μνήμης των νεκρών του Α’ παγκοσμίου πολέμου το 2016.
Το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δανείζει στη Δούκισσα του Cambridge δικά της κοσμήματα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δείχνει την συμπάθεια που υπάρχει ανάμεσά τους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ηλέκτρα Στασινοπούλου

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση