ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
10° Λευκωσία,
20 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Kate Middleton: Σοκάρουν οι εικόνες της με μώλωπες

Η συγκλονιστική καμπάνια κατά της βίας των γυναικών

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Τον γύρο του κόσμου κάνουν εδώ και λίγες ώρες φωτογραφίες σημαντικών γυναικών του πλανήτη με μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Ο λόγος; Ο Alexsandro Palombo στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την κακοποίηση των γυναικών, θέλησε μέσα από την φωτογράφισή του να επιστήσει την προσοχή στην «φτωχή ανταπόκριση των πολιτικών στο πρόβλημα της βίας με βάση το φύλο» και να υπογραμμίσει «την αναποτελεσματικότητα στην υποστήριξη και προστασία των θυμάτων». 

Οι φωτογραφίες είναι προϊόν photoshop και δημιουργήθηκαν, γιατί όπως ο Ιταλός καλλιτέχνης και ακτιβιστής ανέφερε μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Γιατί μια γυναίκα να καταγγείλει ότι είναι θύμα αν μετά δεν προστατεύεται από τους θεσμούς και καταλήγει νεκρή; Πώς μπορεί μια γυναίκα θύμα κακοποίησης και βίας να συνεχίζει να πιστεύει στους θεσμούς; Βλέπω πολιτικούς να καλούν τις γυναίκες να κάνουν καταγγελίες αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας και υποστήριξής τους. Ένα Κράτος που δεν προστατεύει αλλά αφήνει τις γυναίκες μόνες στα χέρια του βασανιστή τους γίνεται σιωπηλός συνεργός».

Πρωταγωνίστριες της καμπάνιας είναι η Kate Middleton, η Kamala Harris, καθώς επίσης, η Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, η Ursula von der Leyen και η Christine Lagarde. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo)

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση