ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάρολος: «Είναι σημαντικό να απλώσουμε χέρι φιλίας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη»

Το πρώτο μήνυμα του μονάρχη προς το έθνος μετά την διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο - Γιατί η βασίλισσα Καμίλα «γράφει» σήμερα ιστορία

Από τις 5 Φεβρουαρίου, που ο Βρετανός μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο, ακολουθεί την συμβουλή των γιατρών του και δεν εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Έτσι, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας ο βασιλιάς Κάρολος έχει ετοιμάσει βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς το έθνος που θα μεταδοθεί κατά την ώρα της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ. Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει η βασίλισσα Καμίλα, η οποία θα «γράψει» ιστορία, αφού είναι η πρώτη φορά που σύζυγος μονάρχη τον αντικαθιστά στην σημαντική λειτουργία, που εμπεριέχει και το συμβολικό έθιμο ο ηγέτης του έθνους να μοιράζει νομίσματα σε συνταξιούχους (ο αριθμός των οποίων είναι ανάλογος με την ηλικία του μονάρχη) που έχουν συνδράμει με το έργο τους την εκκλησία και την τοπική κοινότητα.

Το περασμένο έτος ο βασιλιάς Κάρολος μοίρασε την Μεγάλη Πέμπτη νομίσματα σε 74 άνδρες και 74 γυναίκες που είχαν αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων στις τοπικές κοινότητες που είχαν αναπτύξει τη δράση τους. Πρόκειται για μια συμβολική τελετή που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και τιμά τη μνήμη του Ιησού, που έπλυνε τα πόδια των Δώδεκα Αποστόλων μετά τον Μυστικό Δείπνο.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει για εκείνους που νοιάζονται για τους άλλους

Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου προς το έθνος βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο βασιλιάς κάθεται στο γραφείο του χαμογελαστός δίπλα σε ένα βάζο με ανοιξιάτικα λουλούδια και φορά γραβάτα με ελληνικά χρώματα, γαλάζιο και λευκό. Στο μήνυμα ο μονάρχης θα διαβάσει απόσπασμα από τη Βίβλο και θα μιλήσει για τον Ιησού που έδωσε το παράδειγμα πως «θα πρέπει να υπηρετούμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον» και πως ως έθνος «χρειαζόμαστε και ωφελούμαστε πολύ από εκείνους που απλώνουν χέρι φιλίας προς εμάς ειδικά σε δύσκολους καιρούς».

Ο 75χρονος μονάρχης, που ανέβηκε στο θρόνο πριν 18 μήνες, αναμένεται να υπενθυμίσει στο έθνος την υπόσχεση που έδωσε στο βρετανικό λαό την ημέρα της στέψης του πως «δεν θα τον υπηρετούν αλλά εκείνος θα υπηρετεί (τον λαό)». Επίσης ο βασιλιάς της Γηραιάς Αλβιώνας θα τονίσει «πόσο σημαντικό είναι να νοιάζεσαι για τους άλλους».

Αν και στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς το έθνος ο βασιλιάς δεν αναμένεται να κάνει ευθεία αναφορά στο πρόβλημα υγείας του ίδιου και της Κέιτ Μίντλετον, που την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο, τα λόγια του εκλαμβάνονται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως απάντηση στη θερμή στήριξη του βρετανικού λαού όταν έγινε γνωστό πως ο μονάρχης και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή: Lifo

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση