ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Johnny Depp: Ο διάσημος ρόλος που «πήρε» από τους Tom Cruise & Michael Jackson

Ήταν έτοιμος να παραιτηθεί

O Τζόνι Ντεπ, ο Μάικλ Τζάκσον και ο Τομ Κρουζ ήταν στη λίστα των υποψηφίων για τον ρόλο του εμβληματικού «Edward Scissorhands» το 1989 στην ταινία ο «Ψαλιδοχέρης». Όποιος έπαιζε τον χαρακτήρα θα χτυπούσε φλέβα χρυσού, καθώς η ταινία του σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον ήταν πολλά υποσχόμενη.

Ένας από τους πιο πετυχημένους και ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ είναι αναμφίβολα ο Τζόνι Ντεη η καριέρα του οποίου ενδεχομένως να είχε άλλη πορεία αν δεν είχε πρωταγωνιστήσει στον «Ψαλιδοχέρη». Τον ρόλο αυτό ήθελε τόσο ο Μάικλ Τζάκσον όσο και Τομ Κρουζ, τον οποίο απέρριψε επειδή ήταν ένας άσχημος ρόλος!

Πώς ξεκίνησε η ιστορία του Ντεπ στο ρόλο του «Ψαλιδοχέρη»
Ήταν χειμώνας του 1989, ο Τζόνι Ντεπ βρισκόταν στο Βανκούβερ για τα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς, αλλά η πορεία του στο Χόλιγουντ επρόκειτο να ξεκινήσει για να γίνει διάσημος. Για τον ηθοποιό, ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεμένος με ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο δούλευε αβίαστα και χωρίς τη θέλησή του στη σειρά με τίτλο «21 Jump Street».

Ένα βράδυ και αφού ολοκλήρωσε μια μέρα γυρισμάτων όπου ένιωθε πιο παγιδευμένος και βαριεστημένος από ποτέ άρχισε να σκέφτεται τις επιλογές του. Τις έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί. Η πρώτη ήταν «να το ξεπεράσω όσο καλύτερα μπορώ και να προσευχηθώ για όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες». Η δεύτερη ήταν «να με πετάξουν έξω όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να υποστώ όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες». Και η τρίτη και πιο δραστική επιλογή ήταν «να παραιτηθώ και να με μηνύσουν και να χάσω όχι μόνο τα χρήματά μου αλλά και τα χρήματα των παιδιών μου και των παιδιών των παιδιών μου».

Ο Μάικλ Τζάκσον ήθελε το ρόλο και ο Τομ Κρουζ τον απέρριψε
Η πορεία του Ντεπ θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική, όμως, εκείνος έμαθε ότι υπήρχαν και άλλοι αστέρες που ήθελαν τον ρόλο και άλλοι που τον απέρριψαν. Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν υποψήφιος. Είχε σταλεί και στον Τομ Κρουζ το σενάριο, αλλά ήταν τότε που είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός και απάντησε ότι θα δεχόταν τον ρόλο μόνο «αν στο τέλος ο ήρωας γινόταν πιο χαριτωμένος».

Ήταν έτοιμος να παραιτηθεί
Αλλά με τόσους πολλούς υποψήφιους για τον ρόλο του Edward Scissorhands, ο Ντεπ πίστευε ότι είχε όλα τα προσόντα για να δουλέψει στο πλευρό του Τιμ Μπάρτον, καθώς οι δυο τους είχαν παρόμοιο όραμα για την ταινία.

«Θα έβλεπε ο Τιμ κάτι σε μένα που θα τον έκανε να ρισκάρει; Το ήλπιζα», είχε πει σε δηλώσεις του. Περίμενε στο σπίτι του. Απαντούσε σε κάθε τηλεφώνημα, άνοιγε κάθε γράμμα, ακόμη και τον ατζέντη του καλούσε περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά τίποτα δεν συνέβαινε. Οι ερωτήσεις συσσωρεύονταν και οι απαντήσεις απλά δεν υπήρχαν. Πάνω που ήταν έτοιμος να τα παρατήσει και να αποδεχτεί τη μοίρα του ως ηθοποιός, χτύπησε το τηλέφωνο και μια φωνή του ανακοίνωσε: «Τζόνι... Είσαι ο Έντουαρντ Ψαλιδοχέρης».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Media  |  Gossip  |  Κόσμος  |  Διεθνή  | 

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση