ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η 19χρονη πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας ζούσε κρυφά στην Ισπανία για ένα χρόνο

Λόγω απειλών για τη ζωή της

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες: Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, πριγκίπισσα Αμαλία, έζησε στην Ισπανία για τουλάχιστον ένα χρόνο λόγω σοβαρών απειλών που διατυπώθηκαν εναντίον της, αναφέρουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η διάδοχος του θρόνου σπούδασε στη Μαδρίτη λόγω των θεμάτων ασφαλείας και απολάμβανε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εκεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS.

Υπενθυμίζεται πως η πριγκίπισσα Αμαλία στην έναρξη των σπουδών της στο Άμστερνταμ είχε αποφασίσει να ζει σε κοινόχρηστη φοιτητική εστία, ένα θέμα που είχε προκαλέσει εντύπωση και είχε καλυφθεί εκτενώς από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας
Οι απειλές για τη ζωή της πριγκίπισσας Αμαλίας - Από τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος

Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2022 όταν ξεκίνησαν οι απειλές για τη ζωή της, μετακόμισε από τη φοιτητική εστία ξανά στο παλάτι. Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2022 είχε γίνει γνωστό ότι οι απειλές απαγωγής από τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος της Ολλανδίας είχαν ωθήσει τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την πριγκίπισσα και τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Η βασίλισσα Μαξίμα είχε δηλώσει τότε πως η κόρη της, 18 ετών εκείνη την εποχή, δεν μπορούσε να απολαύσει τη ζωή που ζούσαν οι συμμαθητές της. «Δεν έχει βγει από το σπίτι» είχε αναφέρει.

Η πριγκίπισσα Αμαλία την πρώτη μέρα των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
Τον Φεβρουάριο του 2023, η πριγκίπισσα Αμαλία ακολούθησε τους γονείς της σε μια επίσημη επίσκεψη στην Καραϊβική, όπου δήλωσε ότι της έλειπε «η κανονική ζωή μιας φοιτήτριας». Είπε στους δημοσιογράφους ότι όταν ξεκίνησε τα φοιτητικά της χρόνια πίστευε πως θα έκανε όλα όσα έκαναν οι συνομήλικοί της. «Δυστυχώς, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική».

Έζησε στην Ισπανία για ένα χρόνο

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα, οι απειλές για τη ζωή της ήταν τέτοιες που την ανάγκασαν τελικά να ζήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο στην Ισπανία. Το BBC απευθύνθηκε στην υπηρεσία πληροφοριών της ολλανδικής κυβέρνησης, η οποία χειρίζεται τις επικοινωνίες του βασιλικού οίκου, αλλά σπάνια σχολιάζει τέτοια θέματα.

Ωστόσο, πηγές επιβεβαίωσαν επίσης λεπτομέρειες για την παραμονή της πριγκίπισσας στην Ισπανία στο ολλανδικό πρακτορείο τύπου ANP.

Η εφημερίδα Het Parool του Άμστερνταμ ανέφερε ότι επέστρεψε πλέον στην ολλανδική πρωτεύουσα από τον Φεβρουάριο, όπου σπουδάζει Πολιτική, Ψυχολογία, Δίκαιο και Οικονομία.

Οι αποκαλύψεις έρχονται την παραμονή της επίσημης επίσκεψης του Ισπανού βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια στην Ολλανδία. Θα είναι μια ιστορική στιγμή για την πριγκίπισσα Αμαλία καθώς θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε εγχώρια βασιλική επίσκεψη.

Πηγή: iefimerida.gr

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση