ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί όλοι μιλούν για τη γραβάτα του βασιλιά Καρόλου τις τελευταίες ημέρες;

Η επιλογή του βασιλιά και το μήνυμα που μάλλον θέλησε να στείλει μέσα από αυτήν

Δέσποινα Άσπρου

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια στυλιστική επιλογή του βασιλιά Καρόλου έγινε viral και κέντρο συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Αναφερόμαστε φυσικά, στην γραβάτα που φόρεσε κατά την διάρκεια της εμφάνισής του την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, για την περίσταση ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε μια γραβάτα με την ελληνική σημαία, με το γεγονός να λαμβάνει χώρα μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διπλωματική ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στη βρετανική και την ελληνική κυβέρνηση. Οπότε, αν και ο μονάρχης δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, η κίνησή του εκλαμβάνεται από ουκ ολίγους αναλυτές ως «έμμεση τοποθέτηση».

Να αναφέρουμε βέβαια πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επιλέγει να φορέσει γραβάτα με την ελληνική σημαία.

«Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό», τόνισε μετά την στυλιστική επιλογή του η Λόρα Κούνσμπεργκ του BBC, ενώ η Daily Mail ανέφερε ότι ο ελληνικός Τύπος δεν άφησε τις εν λόγω φωτογραφίες ασχολίαστες σημειώνοντας ότι η κίνησή του μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί ως μια «χειρονομία υποστήριξης» προς την Ελλάδα και τον αγώνα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση