ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διάσημος ηθοποιός αποκαλύπτει ότι έχει προδιάθεση για Αλτσχάιμερ!

Όσα εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του

Τη γενετική του προδιάθεση για τη νόσο Αλτσχάιμερ ανακάλυψε ο Κρις Χέμσγουορθ στα γυρίσματα της σειράς Limitless, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε τι συνέβη σε συνέντευξή του στο Vanity Fair. «Οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε να αποφεύγουμε να μιλάμε για τον θάνατο. Στη συνέχεια κάποιοι υψηλοί δείκτες μπορεί να εμφανιστούν και στην ουσία να σου υποδείξουν αυτή τη διαδρομή και να σου δείξουν την πραγματικότητα. Τη δική σου θνητότητα».

Όπως αποκάλυψε ο Κρις Χέμσγουορθ στο DNA του υπάρχουν δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4 που καθιστούν πιο πιθανό να νοσήσει στο μέλλον με Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι είναι «οκτώ έως δέκα φορές πιο πιθανό».

Ο 39χρονος ηθοποιός εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων πως μπορεί στην αρχή να ήρθε αντιμέτωπος με τις πληροφορίες περί προδιάθεσης στην πορεία όμως το έβαλε στη ζωή του σαν ένα προσωπικό αστείο. «Νιώθω ότι η μνήμη μου χειροτερεύει. Είναι ένα τέλειο placebo – ή πραγματικά συμβαίνει. Είναι η δικαιολογία μου τώρα».

 

Πλέον είναι επιλεκτικός στο πρόγραμμά του ενώ περνάει περισσότερο δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά του. Παράλληλα τόνισε ότι ήδη έχει πάρει προληπτικά μέτρα. «Αισθάνομαι ευγνώμων που έχω στο οπλοστάσιό μου τα κατάλληλα εργαλεία για να προετοιμαστώ και να αποτρέψω τα πράγματα να συμβούν με αυτόν τον τρόπο. Κάνοντας προληπτικά βήματα έχεις το όφελος ότι μπορείς να επηρρεάσεις τη ζωή σου», εξηγεί ο Κρις Χέμσγουορθ.

 

Πηγή: okmag.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση