ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βασιλιάς Κάρολος: Το πρόγραμμα της τελετής στέψης του

Πόσες ώρες θα διαρκέσει;

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για την τελετή ενθρόνισης του βασιλιά Καρόλου Γ' και νέες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες αφορούν στο πρόγραμμα της μεγάλης εκείνης ημέρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: *(Οι ώρες που αναφέρονται, είναι ώρες Ελλάδος)

8:00 π.μ. Θα ανοίξουν οι χώροι για το κοινό κατά μήκος της διαδρομής που θα περάσει η πομπή ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να χαιρετίσουν το βασιλιά και τη σύζυγο του στην διαδρομή τους από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μέχρι το Αβαείο του Γουεστμίνστερ.
9:15 π.μ. – 10:30 π.μ. Οι πρώτοι προσκεκλημένοι της τελετής θα αρχίσουν να φτάνουν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας που βρίσκονται δίπλα από το κοινοβούλιο στο Victoria Tower Gardens. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πάνω από 850 εκπρόσωποι κοινοτήτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και οι περίπου 450 προσκεκλημένοι που έχουν λάβει μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους.
11:00 π.μ. Οι ιερείς, η χορωδία θα πάρουν την θέση τους μέσα στο Αβαείο.
11:30 π.μ. – 12:45 μ.μ. Αρχηγοί κρατών, υπουργοί της κυβέρνησης, πρώην πρωθυπουργοί, βασιλείς άλλων κρατών και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φτάσουν στο Αβαείο.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)


Στην τελετή στέψης θα βρίσκεται σχεδόν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει ότι δε θα παραστεί στην τελετή.

11:45 π.μ. Το Ιππικό αρχίζει να ετοιμάζεται για να συνοδεύσει την πομπή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
12:20 μ.μ. Η πομπή με τον βασιλιά και την βασίλισσα ξεκινά από το Παλάτι για το Αβαείο.
12:53 μ.μ. Ο βασιλιάς με τη βασιλική σύζυγο θα φτάσουν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.
1:00 μ.μ. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η σύζυγος του μπαίνουν στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ από τη Μεγάλη Δυτική Πύλη και ξεκινάει το τελετουργικό.
2:00 μ.μ. Στέφεται βασιλιάς. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα στέψει με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ . Πρόκειται για ένα στέμμα που κατασκευάστηκε το 1660 και ζυγίζει 2,27κιλά. Αμέσως θα ηχήσουν οι σάλπιγγες και στρατιωτικά αγήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα πυροβολούν στον αέρα χαιρετίζοντας τη στέψη του βασιλιά.
3:00 μ.μ. Ολοκληρώνεται το τελετουργικό και ξεκινάει η Πομπή της Στέψης από το Αβαείο προς το Παλάτι αυτή τη φορά. Σε αυτή την πομπή θα συμμετέχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
3:33 μ.μ Ο βασιλιάς και η σύζυγος τους θα φτάσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέσω της Κεντρικής Πύλης.
3:45 μ.μ. Ο βασιλιάς και η σύζυγος του θα μεταβούν στους κήπους του Παλατιού όπου στρατιωτικά αγήματα θα τους απευθύνουν χαιρετισμό.
4:15 μ.μ. Ο βασιλιάς, η βασιλική σύζυγος και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετίσουν το πλήθος και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις. Το παλάτι δεν έχει ανακοινώσει ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι. Το πιο πιθανό είναι πως θα βγουν μόνο εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Το πρόγραμμα μέσα στην εβδομάδα μπορεί να τροποποιηθεί.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Οι προετοιμασίες των ανακτόρων συνεχίζονται πυρετωδώς, ενώ καθημερινές είναι οι πρόβες όλων όσων θα πάρουν μέρος. Υπενθυμίζεται ότι στέψη του βασιλιά Καρόλου θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 11:00 (ώρα Λονδίνου - 13:00 ώρα Ελλάδος), στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και πρόκειται να τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Εκτιμάται ότι περίπου 27 εκατομμύρια Βρετανοί και 300 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως θα παρακολουθήσουν τη μεγαλοπρεπή τελετή, η οποία είναι η πρώτη από το 1953, όταν στέφθηκε βασίλισσα η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ. Τέλος, η λίστα των προσκεκλημένων ανέρχεται στους 2.000 καλεσμένους, σε σύγκριση με τους 8.000, που ήταν οι καλεσμένοι στη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ.

 

Με πληροφορίες από fthis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση