ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί πρέπει να δίνει ενοίκιο στον πρίγκιπα William;

Η αλλαγή που έγινε μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας William δεν είναι μόνο διάδοχος του βασιλιά Καρόλου αλλά πλέον είναι και ιδιοκτήτης ενός από τα πιο αγαπημένα σπίτια του νέου Βρετανού μονάρχη.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, o William πήρε τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, το οποίο σημαίνει ότι κληρονόμησε και το δουκάτο της Κορνουάλης μαζί με όλη την περιουσία -τα σπίτια και τις εκτάσεις που περιλαμβάνει.

Μέρος αυτής της περιουσίας που κοστολογείται στα 387 εκατομμύρια δολάρια είναι το αγαπημένο σπίτι του βασιλιά Καρόλου, το Highgrove House, το οποίο βρίσκεται στο Gloucestershire. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εάν ο Κάρολος εξακολουθήσει να το χρησιμοποιεί ως ένα από τα οικογενειακά σπίτια του με την Καμίλα Πάρκερ θα πρέπει να πληρώνει 785.800 δολάρια στον William που είναι πλέον ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

Ο Κάρολος επισκέπτεται συχνά το Highgrove House ενώ πέρασε λίγες μέρες εκεί και κατά τη διάρκεια της επίσημης περιόδου πένθους στη Μεγάλη Βρετανία μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ανάμεσα στα κτίρια που κληρονόμησε ο William ως πρίγκιπας της Ουαλίας είναι η φυλακή HM Prison Dartmoor αλλά και ένα γήπεδο κρίκετ στο Νότιο Λονδίνο. Από την άλλη, ο Κάρολος όταν έγινε βασιλιάς κληρονόμησε το σπίτι της βασίλισσας στο Sandringham ενώ θα μένει στο Buckingham Palace μαζί με την queen consort Καμίλα Πάρκερ.

 

Πηγή: harpersbazaar.gr

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση