ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποφυλακίζεται ο Oscar Pistorius

11 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της συντρόφου του

Αποφυλακίζεται υπό περιοριστικούς όρους ο Όσκαρ Πιστόριους σχεδόν 11 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του παραολυμπιονίκη, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος στις 5 Ιανουαρίου του 2024.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρώην παραολυμπιονίκης είχε πυροβολήσει θανάσιμα τη Ρίβα Στίνκαμπ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14/02) το 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, περνώντας τη Ρίβα Στίνακμπ για διαρρήκτη. 

Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους μεταδόθηκε από την τηλεόραση και πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο, με την πολιτική αγωγή να υποστηρίζει πως η δολοφονία ήταν προμελετημένη και ότι πυροβόλησε τη σύντροφό του μετά από καυγά. Αρχικά, ο Πιστόριους δεν κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή το 2014 και τελικά αφέθηκε ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό. Έναν χρόνο αργότερα, το 2015 η καταδίκη του ανατράπηκε, καθώς το Ανώτατο Εφετείο τον έκρινε ένοχο για φόνο. Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλακή, τα οποία στη συνέχεια αυξήθηκαν σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αφού κρίθηκε ένοχος και η ποινή του θεωρήθηκε εξαιρετικά επιεικής.

Αυτή τη φορά το αίτημα αποφυλάκισης έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή Αναστολών, που εξέτασε την υπόθεσή του ξανά την Παρασκευή και ο 37χρονος Νοτιαφρικανός αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος. Η αναστολή θα διαρκέσει έως τις 5 Δεκεμβρίου 2029 και θα υπόκειται σε όρους μέχρι τη λήξη της ποινής του.

 

 

 

 

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση