ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Angelina Jolie: Συγκλονισμένη με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι αναρτήσεις της στο instagram

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών, αφού οι δραματικές στιγμές, που ζει ο ουκρανικός λαός μετά τη ρωσική εισβολή έχουν σοκάρει τον πλανήτη.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Angelina Jolie η οποία με αναρτήσεις, που κάνει στον προσωπικό της λογαριασμό στο intagram, φαίνεται συκλονισμένη με τους χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια, που είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο Instagram, σχολιάζοντας στη σχετική λεζάντα: «Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία σε λιγότερο από 48 ώρες. Οι συνάδελφοί μου στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έστειλαν αυτό το βίντεο από τη Μολδαβία, στα σύνορα με την Ουκρανία».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

Νωρίτερα, σε έτερη ανάρτησή της, η Angelina Jolie είχε γράψει σχολιάσει «Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Η εστίασή μου μαζί με τους συναδέλφους μου στο @refugees είναι ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτής της στιγμής - για τον λαό της Ουκρανίας και για το διεθνές κράτος δικαίου - δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί».

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση