ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Angelina Jolie: Η συγκλονιστική ανάρτηση για τις γυναίκες του Ιράν!

«Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση των ηθών τους..»

Μαριλού Χατζηκλεάνθους

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ιράν μετά το θάνατο της Mahsa Amini, η οποία πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη, επειδή φέρεται να φορούσε πολύ χαλαρά τη χιτζάμπ της.

Γυναίκες καίνε τις μαντήλες τους και κόβουν τα μαλλιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.

Αναμέσα σε αυτούς πολλοί διάσημοι, όπως η Angelina Jolie, η οποία την Τετάρτη μέσω ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram δημοσίευσε εικόνες που τραβήχτηκαν στους δρόμους του Ιράν, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα.

Στη λεζάντα της σχετικής ανάρτησης σχολίασε: «Σεβασμός στις γενναίες, προκλητικές, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες όσες επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες, αυτές που βγαίνουν στους δρόμους σήμερα, και στη Μάσα Αμίνι και σε όλες τις Ιρανές σαν αυτήν. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση των ηθών τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους ή έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία για να ζουν και να αναπνέουν χωρίς βία ή απειλές. Στις γυναίκες του Ιράν, σας βλέπουμε. #WomanLifeFreedom#MahsaAmini» 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διεθνή: Τελευταία Ενημέρωση