ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στην Formula 1: Υπό διερεύνηση ο πρόεδρος της FIA

Για πιθανή αλλοίωση αποτελέσματος

24sports team

info@24sports.com.cy

Σημαντικές εξελίξεις προκύπτουν στον κόσμο της Formula 1, καθώς όπως αναφέρει το BBC, ανώνυμη πηγή έθεσε υπόψη της FIA ένα πολύ σοβαρό θέμα που σχετίζεται με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα το βρετανικό μέσο ανέφερε πως ο Mohammed Ben Sulayem ερευνάται για εμπλοκή στο αποτέλεσμα αγώνα της Formula 1. 

Ουσιαστικά το BBC αναφέρει πως ανώνυμη πηγή έθεσε υπόψη της FIA πως ο Sulayem επενέβη για να ανατρέψει μία ποινή που είχε επιβληθεί στον Fernando Alonso στο περσινό Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Mohammed Ben Sulayem

Τότε ο Ισπανός είχε λάβει ποινή 10 δευτερολέπτων, επειδή οι μηχανικοί του είχαν αγγίξει το μονοθέσιο του προτού εκτίσει προηγούμενη ποινή 5 δευτερολέπτων, την οποία είχε λάβει γιατί δεν είχε τοποθετήσει ορθώς το μονοθέσιό του στο grid. Η ποινή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο Αλόνσο στην τέταρτη θέση, προβιβάζοντας στο βάθρο τον George Russell της Mercedes.

Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν μετά, με τη FIA να αναφέρει πως υπήρξαν επαφές με τις ομάδες σχετικά με την επαφή με τα μονοθέσια, ενώ ένας οδηγός εκτίει ποινή στο box. Η Aston Martin κατέθεσε αίτημα επανεξέτασης του συμβάντος και τελικά πέτυχε την ανατροπή της ποινής, με τον Αλόνσο να κερδίζει διάκριση. 

Fernando Alonso Reveals One Condition Which Will Make Him Available for F1  Grid - The SportsRush

Ωστόσο το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ben Sulayem τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο αθλητισμού της Μέσης Ανατολή και τη Βόρειας Αφρική, Σεϊχη Hamas bin Isa Al Khalifa που εκπροσωπούσε τότε την ομοσπονδία και του είπε πως έπρεπε να αφαιρεθεί η ποινή.

Η πιο πάνω καταγγελία ενεργοποίησε την επιτροπή ηθικής της FIA. Έτσι ο Paolo Basarri ανέλαβε την εξέταση του θέματος. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την ομοσπονδία, όμως σύμφωνα με το BBC, τα παραπάνω έχουν επιβεβαιωθεί από διάφορες αρμόδιες πηγές.

Στο δημοσίευμα επίσης αναφέρεται πως το αποτέλεσμα της έρευνας θα ανακοινωθεί σε τέσσερις με έξι εβδομάδες κι αν ο Sulayem κριθεί ένοχος, θα έχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς και δεν είναι το πρώτο συμβάν για το οποίο καλείται να λογοδοτήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO