ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάμιλτον: «Η F1 άλλαξε πολλούς κανονισμούς για να γίνει αργή η Mercedes»

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς

Στη νέα γενιά κανονισμών της Formula 1 μόνο η Red Bull Racing έχει καταφέρει να αξιοποιήσει καλύτερα από κάθε άλλη το έμψυχο δυναμικό της για να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο μονοθέσιο. Από την αρχή του 2022 ήταν εμφανές πως η Scuderia Ferrari θα είναι το αντίπαλο δέος της, όμως η ιταλική ομάδα «χάθηκε» στη δική της σχεδιαστική φιλοσοφία.

Η αυστριακή ομάδα έχει κερδίσει τους 24 από τους 25 τελευταίους αγώνες που έχουν διεξαχθεί. Το μέγεθος της κυριαρχίας της έχει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς –όπως σε κάθε εποχή που μία ομάδα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού– ώστε να μειωθεί το πλεονέκτημά της.

Ο Λιούις Χάμιλτον, που απόλαυσε τη δική του εποχή κυριαρχίας, ρωτήθηκε αν πρέπει η FIA ή η Formula 1 να παρέμβει ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες: «Δεν γνωρίζω αν έχουν προταθεί αλλαγές στους κανονισμούς για κάτι τέτοιο. Δεν έχω ακούσει τίποτα. Αλλά ανά τα χρόνια είχαν εφαρμοστεί πολλές αλλαγές στους κανονισμούς όταν ήμασταν μπροστά για να μας κάνουν πιο αργούς. Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο για το σπορ. Αν θυμάστε το 2021 για παράδειγμα ο ρυθμός μας στις κατατακτήριες ήταν εξαιρετικός. Νομίζω πως ήταν το 2021 ή το 2020, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς που μας πήραν τις χαρτογραφήσεις για τις κατατακτήριες και οι διαφορές έγιναν πιο μικρές. Από τη μία οι μηχανικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά και αξίζαμε το πλεονέκτημα, αλλά σκέφτομαι ως ένας φίλος των αγώνων και θέλω να μας βλέπω όλους πιο κοντά».

Οι τωρινοί τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1 είναι αρκετά περιοριστικοί και σε συνδυασμό με τους οικονομικούς κανονισμούς, είναι δύσκολο για μία ομάδα να κάνει άλματα σε απόδοση. Μάλιστα, υπάρχουν φόβοι πως κανένας δεν πρόκειται να εξαλείψει το πλεονέκτημα της Red Bull Racing μέχρι την επόμενη γενιά κανονισμών το 2026.

Ο Χάμιλτον πιστεύει πως αυτό δεν διαφέρει από την πραγματικότητα και τόνισε επιπλέον αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Formula 1: «Υπάρχουν ορισμένοι τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Όλες οι ομάδες έχουν συγκεκριμένα χρήματα να ξοδέψουν, αλλά ορισμένες δεν έχουν τον ίδιο εξοπλισμό σε σχέση με τις μεγάλες. Πάντα υπάρχει κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε. Ελπίζω στο μέλλον οι φίλοι της Formula 1 να μην δουν τη Mercedes να κερδίζει 10 συνεχόμενα πρωταθλήματα ή της Ferrari ή να κυριαρχεί για ανάλογο χρονικό διάστημα. Αυτό δεν είναι στα συμφέροντα του σπορ ή των φιλάθλων που βλέπουν το πρωτάθλημα ή ακόμη και των ομάδων».

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X