Σίγουρα θα έχετε ακούσει για συνεργάτες που έχουν τηλεπαθητική επικοινωνία. «Βρίσκονται με κλειστά μάτια» λένε για ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες. «Ξέρω από πριν που θα κινηθεί» λέει ένας συμπαίκτης για άλλον.
Ε όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα συμβαίνουν στο γκαράζ του Χάμιλτον στην Ferrari. Τα προβλήματα επικοινωνίας που έχει ο Λιούις με τον μηχανικό του, Ρικάρντο Αντάμι είχαν γίνει εμφανή ήδη από την Αυστραλία. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε στους επόμενους αγώνες. Και στο Μονακό οι διάλογοι του Χάμιλτον με τον Αντάμι άγγιξαν τα όρια του σουρεαλισμού.
Το πράγμα στράβωσε για τον Χάμιλτον από το λάθος του στο FP3. Ωστόσο μπορούσε ακόμη να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα στον οποίον ο Λεκλέρ παραλίγο να πάρει pole. Βέβαια, ο Αντάμι διασφάλισε με δικό του λάθος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.
Στο Q1 ο Αντάμι αρχικά προειδοποίησε τον Χάμιλτον ότι ερχόταν πίσω του ο Φερστάπεν σε γρήγορο γύρο. Ο Λιούις έκανε στην άκρη πριν την Massenet. «Όχι, τελικά είναι σε αργό γύρο» επανήλθε ο Αντάμι. Οπότε ο Χάμιλτον πήγε λογικά να πάρει την αγωνιστική γραμμή. Τελικά πήρε μια ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα για το λάθος του Αντάμι.
The moment that caused Lewis Hamilton to be handed a three-place grid penalty #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/ciUawygAX5
— Formula 1 (@F1) May 24, 2025
Σουρεαλισμός
Στον οποίον αγώνα κανείς δεν κατάλαβα την στρατηγική της Ferrari για τον Χάμιλτον. Μετά τις στάσεις ο Λιούις είχε χάσει μία αιωνιότητα πίσω από πιο αργά μονοθέσια. Και σε κάποιο σημείο του αγώνα ζήτησε να μάθει εάν η διαφορά του από τους πρωτοπόρους ήταν στο ένα λεπτό. «Ο Σαρλ έχει μέση γόμα και οι McLaren σκληρή. Παλεύουν στην στροφή 16» ήταν η άκυρη απάντηση της χρονιάς από τον Αντάμι.
Ο Χάμιλτον επέμεινε. «Δεν απάντησες στην ερώτηση. Όχι ότι έχει και πολλή σημασία (σ.σ. άουτς!)». Τελικά ο Αντάμι του έδωσε την διαφορά. Μετά τον τερματισμό ο Χάμιλτον προσπάθησε να αναπτερώσει το ηθικό της ομάδας. «Δεν ήταν το πιο εύκολο τριήμερο αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε». Καμία απάντηση. «Είστε αναστατωμένοι μαζί μου;» ρώτησε ο Λιούις. Καμία απάντηση επίσης.
Φυσικά για τον Φρεντ Βασέρ όλα παραμένουν καλά στην χώρα του ποτέ-ποτέ (δεν θα πάρετε πρωτάθλημα ξανά με τέτοια μυαλά). «Όταν ο οδηγός ρωτάει κάτι μεταξύ των στροφών 1 και 3 περιμένουμε να φτάσει στο τούνελ για να του απαντήσουμε. Δεν του μιλάμε στις στροφές» δήλωσε ο Βασέρ. Σωστό αλλά τι σχέση έχει με το ότι ο ένας ρωτούσε για διαφορές και ο άλλος απαντούσε για γόμες ελαστικών;
«Δεν είναι ότι κοιμόμαστε ή ότι πίνουμε μπίρες στο pitwall και δεν του απαντάμε. Είμαι καλά και μίλησα μαζί του (σ.σ. με τον Χάμιλτον) μετά τον αγώνα. Δεν είναι καθόλου ταραγμένος» συνέχισε ο Γάλλος. Ευχάριστο αυτό κύριε Φρεντ μας. Εκτός και εάν ο Λιούις έχει προλάβει σε 8 αγώνες με την Ferrari να φτάσει στο 5ο στάδιο του «πένθους». Στην αποδοχή…
Πηγή: newsauto.gr