ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάμιλτον: «Απίστευτο που πλησιάζω τα ρεκόρ του Σουμάχερ»

Δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να πιστέψει ότι βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά

Η εξωφρενική πορεία της Mercedes στα τελευταία χρόνια, μαζί με το αδιαπραγμάτευτο οδηγικό ταλέντο του Λιούις Χάμιλτον είναι ένας συνδυασμός που θα θέσει νέα δεδομένα στα κορυφαία ρεκόρ της Formula 1. Μέχρι πρότινος ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν εκείνος που βρισκόταν στην κορυφή, ως το σημείο αναφοράς στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, όμως σύντομα ο Χάμιλτον θα πάρει τη σκυτάλη. Στο Μουτζέλο έκανε την 90η νίκη της καριέρας του και θέλει άλλη μια για να φτάσει τις 91 του Μίκαελ Σουμάχερ.

Με βάση τις επιδόσεις και τη φόρμα του, θεωρείται ζήτημα μόλις μερικών εβδομάδων για να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει, ενώ με 55 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Βαλτέρι Μπότας στο πρωτάθλημα των οδηγών, έχει στο... τσεπάκι και τον έβδομο τίτλο. Οπότε, βρίσκεται μια ανάσα από το ρεκόρ του Γερμανού. Μάλιστα, επειδή ο Χάμιλτον έχει ακόμη αρκετά χρονάκια μπροστά του στα οποία θα μπορούσε να συνεχίσει την επιτυχία του, δεν αποκλείεται και να τον ξεπεράσει. Ο ίδιος, σκεπτόμενος όλα αυτά, του φαίνονται σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

«Οι νίκες δεν είναι εύκολες, ο Μπότας με πιέζει συνεχώς»

«Απλά δεν μου φαίνεται αληθινό. Φυσικά είναι ένα τεράστιο προνόμιο που έχω τέτοια ομάδα και ένα αυτοκίνητο που κάνει απίστευτα πράγματα. Απλά ευχαριστώ όλους όσους δουλεύουν τόσο σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι απλά ένας σύνδεσμος σε όλη αυτή την αλυσίδα. Το να παίρνεις όλες αυτές τις νίκες δεν είναι εύκολο όταν έχεις έναν εξαιρετικό οδηγό σαν τον Βαλτέρι να σε πιέζει συνεχώς, σε κάθε Σαββατοκύριακο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα εδώ, αυτό είναι σίγουρο» είπε ο Λιούις Χάμιλτον, όταν τον ρώτησαν πως του φαίνεται ότι πλησιάζει τα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Μόνη διαφορά ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Σούμι, είναι ότι ο τελευταίος κατάφερε να φτάσει στις 91 νίκες σε 246 εκκινήσεις, ενώ ο Χάμιλτον το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πάρει είναι στις 260 εκκινήσεις, δηλαδή στον επόμενο αγώνα. Από τότε που πήγε στη Mercedes το 2013 έχει πανηγυρίσει 63 νίκες.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X