ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To NASCAR ενέκρινε τη συμμετοχή του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή σε αγώνες της ΗΠΑ

Σημαντική εξέλιξη με τον Κύπριο οδηγό

Σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του σε αγώνες NASCAR στην ΗΠΑ έκανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αφού την Τετάρτη (14/2) έλαβε το τελικό πράσινο φως και την σχετική άδεια από την οργάνωση του NASCAR για την συμμετοχή του επίσημα και σε αγώνες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα πρωταθλήματα Xfinity Series, Craftsman Truck Series και ARCA Menards Series.

Έτσι, το 2024 ο Κύπριος οδηγός της Ιταλικής Academy Motorsports, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES θα αγωνιστεί και σε επιλεγμένους αγώνες στις ΗΠΑ.

«Ένα όνειρο και στόχος πραγματοποιείται»
«Ακόμη ένα όνειρο και στόχος πραγματοποιείται και νιώθω περήφανος για αυτό! Η αίτηση έχει σταλεί εδώ και αρκετό καιρό, όμως οι αιτήσεις προς την οργάνωση του NASCAR ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα μια μικρή καθυστέρηση στην έγκριση. Νιώθω πανέτοιμος για την συμμετοχή μου και στις ΗΠΑ. Σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μου το 2024» δηλώνει ο Τζιωρτζής και προσθέτει: «η έγκριση είναι για τρεις κατηγορίες και όχι για μία όπως αναμέναμε και όπως γίνεται συνήθως σε οδηγούς που προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε οβάλ πίστες με απόσταση εώς ενός μιλίου αλλά και κανονικές. Αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς μου δίνει μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια ώστε να γίνω ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του τόπου που περνάει την πόρτα του NASCAR στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που δίνει τέτοιες ευκαιρίες στους οδηγούς της αλλά και στους υποστηρικτές μου μαζί με την ENEOS Motor Oil που έχουμε ανανεώσει την συνεργασία μας την περασμένη εβδομάδα» προσθέτει ο Βλαδίμηρος ο οποίος αυτή τη βδομάδα βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ όπου θα παρευρεθεί στο φημισμένο αγώνα πεντακοσίων μιλίων DAYTONA 500, όπου είχε βρεθεί και το 2023. Πέρσι τον αγώνα παρακολούθησαν 175.000 θεατές.

Το NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) είναι ένα κορυφαίος οργανισμός μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ και ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότεροι από 1000 αγώνες κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών κατηγοριών NASCAR Cup Series, το NASCAR Xfinity Series, το NASCAR Craftsman Truck Series και ARCA Menards Series.

Με αυτή την εξέλιξη ο Τζιωρτζής εγκρίθηκε για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες, η οποία έγκριση έρχεται βάσει του επιπέδου των οδηγών και των αποτελεσμάτων που έχουν πετύχει στην καριέρα τους.

Το πρόγραμμα του Τζιωρτζή για τις ΗΠΑ στηρίζει σε θέμα καθοδήγησης ο ιδιοκτήτης και διοργανωτής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR WHELEN EURO κύριος Jerome Galpin ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που βλέπουμε τι πέτυχε ο Βλαδίμηρος από τότε που έκανε στροφή στην καριέρα του προς το NASCAR το 2020 χάρη στο Πρόγραμμα Ανάδειξης Οδηγών. Είναι πλέον ένας από τους καλύτερους οδηγούς NASCAR στην Ευρώπη και θα είναι σίγουρα διεκδικητής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το 2024. Επίσης φέρνει μαζί του μεγάλη υποστήριξη και ενθουσιασμό από όλο το νησί της Κύπρου κάτι που του δίνει μεγάλη δύναμη. Με αυτές τις εγκρίσεις που έχει λάβει πλέον είμαστε πολύ χαρούμενοι να συνεχίσουμε να τον στηρίξουμε στρατηγικά για τους επιλεγμένους αγώνες που έχει στόχο σαν πρώτο βήμα στην Αμερική για το 2024».

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X