ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα μοντέλα της Nissan αξιολογήθηκαν με πέντε αστέρια στην ασφάλεια

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Ανέκαθεν ο τομέας της ασφάλειας ήταν προτεραιότητα για τα αυτοκίνητα της Nissan. Αυτό αποδεικνύεται και στις διακρίσεις που παίρνει η μάρκα για την ασφάλεια των μοντέλων της.

Στον τελευταίο γύρο αξιολογήσεων ασφάλειας οχημάτων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, τέσσερα μοντέλα της Nissan έλαβαν την ανώτατη διάκριση των πέντε αστεριών για τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρουν. Πρόκειται για τα Nissan X-Trail, Qashqai e-POWER, Juke Hybrid και Ariya.

Οι υπάρχουσες αξιολογήσεις πέντε αστέρων για το Juke και το Qashqai επεκτείνονται πλέον και στις εκδόσεις Hybrid και e-POWER αντίστοιχα, πλαισιώνοντας την πλήρη γκάμα των “εξηλεκτρισμένων” οχημάτων Nissan και των ηλεκτρικών crossovers, με αξιολογήσεις πέντε αστέρων από το Euro NCAP.

Στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και τα Ariya και X-Trail πέτυχαν βαθμολογίες 86% και 88% αντίστοιχα. Παρόλο που τα δύο οχήματα είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικές πλατφόρμες, μοιράζονται μια κοινή φιλοσοφία καθώς είναι κατασκευασμένα με χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε βασικούς τομείς για τη βελτίωση της ακαμψίας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την απορρόφηση και μείωση της δύναμης της πρόσκρουσης προτού φτάσει στο κέλυφος ασφαλείας των επιβατών. Η προσθήκη κεντρικού αερόσακου και στα δύο οχήματα, και τα πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας έδωσαν ψηλές βαθμολογίες στα δύο μοντέλα κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της NISSAN

Μετά την προσθήκη του Juke Hybrid στη γκάμα της Nissan όπως επίσης και την προσθήκη του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-POWER στο Qashqai, ο Euro NCAP επιβεβαίωσε ότι η βαθμολογία για αυτά τα οχήματα δεν επηρεάζεται και ότι προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης και προστασίας του οδηγού με τις παραδοσιακά τροφοδοτούμενες εκδόσεις.

Χάρη στις τεχνολογίες Intelligent Mobility, Autonomous Emergency Brake (AEB) και το Intelligent Blind Spot Intervention (που ανιχνεύει πότε ένα άλλο όχημα που βρίσκεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας) τα μοντέλα της Nissan κρίθηκαν κορυφαία στην κατηγορία τους. Το γεγονός ότι τα νέα X-Trail και Ariya πέτυχαν πανομοιότυπα αποτελέσματα στην κατηγορία Safety Assist αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Nissan να κάνει την τεχνολογία αιχμής για την ασφάλεια, όσο το δυνατόν ευρύτερα διαθέσιμη στα μοντέλα της.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση