ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα Fiat 500 και Panda γίνονται υβριδικά (pics)

Το πνεύμα της εποχής ακολουθούν τα μικρά μοντέλα της Fiat, με νέες εκδόσεις κινητήρων που ενισχύονται από ήπια υβριδικά συστήματα

24sports team

info@24sports.com.cy

Γνώριμα μοντέλα στην αγορά, εδώ και πολλά χρόνια, το 500 και το Panda της Fiat. Τα δύο μίνι, «στέκονται» ακόμη, ειδικά το 500αράκι, η μάρκα όμως προχωρά σε αναβαθμίσεις ώστε να τα κάνει πιο «καθαρά», με λιγότερους ρύπους και μειωμένη κατανάλωση.

Ο 1.200άρης κινητήρας αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ένας τρικύλινδρος 1.000άρης, με ήπιο υβριδικό σύστημα. 

Με το «ήπιο», εννοούμε ότι δεν υπάρχει ηλεκτροκινητήρας που αναλαμβάνει την κίνηση του αυτοκινήτου υπό κάποιες συνθήκες, αλλά μια μπαταρία που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει το όχημα και να κρατήσει ενεργά όλα τα συστήματα, αποφορτίζοντας το μοτέρ από αυτή τη διαδικασία. 

Έτσι, ο κινητήρας σβήνει σε ταχύτητες κάτω των 30 χλμ./ώρα, αν ο οδηγός επιλέξει νεκρά στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μπαταρία τροφοδοτείται από την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, ενώ ο κινητήρας παίρνει μπρος ξανά ανεπαίσθητα, χωρίς μιζάρισμα, ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα αυτών των υβριδικών συστημάτων που αντικαθιστούν την παραδοσιακή μίζα με ιμάντα. 

Σύμφωνα με τη Fiat, ανάμεσα σε άλλες αναβαθμίσεις υπάρχει και η θέση που βρίσκεται το σασμάν. Πιο συγκεκριμένα, έχει τοποθετηθεί 45 χιλιοστά χαμηλότερα στο μηχανοστάσιο, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και προσφέροντας σημαντικό κέρδος στην οδική συμπεριφορά. Τα υβριδικά 500αράκια και Panda, ξεχωρίζουν από τα σήματα "Hybrid" που φέρουν σε σημεία του αμαξώματος. 

 Πηγή: gazzetta.gr

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X