ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

GP Λας Βέγκας: Πήρε την pole ο Λεκλέρ

Ο Μονεγάσκος πήρε την 23η pole της καριέρας του

Όπως αναμενόταν η χαμηλή θερμοκρασία οδοστρώματος επηρέασε την στρατηγική προσέγγιση των οδηγών στην διαδικασία. Επιπλέον, λόγω του ότι η εξέλιξη της πρόσφυσης ήταν ραγδαία με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν να συμπληρώνουν συνεχόμενους γύρους στην αρχή.

Οι παραπάνω συνθήκες προκάλεσαν αρκετές εκπλήξεις όπως ο αποκλεισμός των McLaren, του Χάμιλτον και του Πέρεζ από το Q3. Αντιθέτως και οι δύο Williams κατάφεραν να περάσουν στην τρίτη περίοδο των κατατακτήριων!

Η Βρετανική ομάδα ήταν η μόνη πλην της Ferrari που πήγε και με τα δύο της μονοθέσια στο Q3. Στον πρώτο γύρο προσπαθειών οι Λεκλέρ-Σάινθ έκαναν το 1-2. Όμως εξαιρετικός ήταν και ο γύρος του τρίτου Φερστάπεν, μόλις 8 εκατοστά αργότερος του Λεκλέρ.

Ο Φερστάπεν ήταν ο τελευταίος στη σειρά κατά τον τελικό γύρο προσπαθειών. Έκανε, μάλιστα, δύο γύρους προετοιμασίας όπως και οι περισσότεροι οδηγοί. Αντιθέτως ο Λεκλέρ δεν έχασε χρόνο και με έναν καταπληκτικό γύρο πήρε την πρώτη θέση.

Κανείς δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του Μονεγάσκου. Ο Σάινθ ήταν δεύτερος αλλά θα ξεκινήσει εκτός δεκάδας λόγω της ποινής του. Έτσι, δίπλα στον Λεκλέρ αύριο θα παραταχθεί ο τρίτος σήμερα Φερστάπεν.

Πηγή: newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση