ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Oύτε το 2021 ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ στη Ferrari

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τον έβλεπαν με καλό μάτι ως διάδοχο του Φέτελ στη Scuderia

Το 2021 θα είναι η χρονιά των πολλών και μεγάλων μεταγραφών στη Formula 1 καθώς λήγουν τα συμβόλαια αρκετών οδηγών. Αυτό ισχύει και για τη Ferrari, η οποία ανανέωσε έως το 2024 τη συνεργασία της με τον Λεκλέρ, όχι όμως και με τον Φέτελ του οποίου το συμβόλαιο «τρέχει» έως τα τέλη της εφετινής σεζόν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έβλεπαν με καλό μάτι ως διάδοχο του Φέτελ στη Scuderia τον Μικ Σουμάχερ με την προοπτική να ακολουθήσει τα χνάρια του διάσημου πατέρα του.

Ωστόσο δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως τόνισε ο Ματία Μπινότο, «το 2021 είναι ακόμη πολύ νωρίς για τα νεαρά ταλέντα μας». Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari αποκάλυψε ότι όποιος καθίσει τη μεθεπόμενη σεζόν στα κόκκινα μονοθέσια, θα πρέπει να διαθέτει μεγάλη εμπειρία καθότι θα κληθεί να προσαρμοστεί στις μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών στη Formula 1 εδώ και πολλά χρόνια. Επειδή λοιπόν θα ξεκινήσουν όλοι οι οδηγοί από το σημείο μηδέν με τα νέα μονοθέσια, είναι πολύ σημαντικό κατά τον Μπινότο να κουβαλούν μαζί τους μεγάλη εμπειρία από το άθλημα.

Γι αυτόν τον λόγο ένας οδηγός σαν τον Μικ Σουμάχερ «δεν αποτελεί επιλογή» για τον Ιταλοελβετό. Παρόλα αυτά ο Μπινότο τονίζει ότι ο νεαρός Γερμανός παραμένει μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari και «μελλοντικά ένας καλός υποψήφιος για τη Formula 1».

Πριν συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να πείσει ο γιος του Σούμι με τις επιδόσεις του στη Formula 2. Η πρώτη του χρονιά σε αυτήν με την ομάδα της Prema τον βρήκε στο τέλος της στη δωδέκατη θέση του πρωταθλήματος οδηγών και με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό του. Πρόκειται αναμφίβολα για μία μέτρια σεζόν, όμως κάπως έτσι συνέβαινε στην πρώτη σεζόν του νεαρού Σουμάχερ όταν ανέβαινε κατηγορία. Πάντως ο Μπινότο δήλωσε ικανοποιημένος από τον Μικ Σουμάχερ, για τον οποίο ανέφερε τα εξής: «Εδειξε μία καλή απόδοση αυτή τη σεζόν. Στην τελική βαθμολογία μπορούσες να δεις ψηλά έμπειρους πιλότους, όμως αυτός είχε μία καλή σεζόν, για να μαζέψει εμπειρία».

Τώρα όμως καλείται να αποδείξει ο νεαρός, ότι η Ferrari τον επέλεξε λόγω των ικανοτήτων του και όχι μόνον επειδή είναι ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ. «Περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτόν τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Μπινότο που θεωρεί ότι αυτό θα είναι και το κλειδί του Μικ Σουμάχερ για το μέλλον του στη Formula 1. Κάποιοι πιστεύουν, ότι ο Μικ Σουμάχερ θα μπορούσε να βρεθεί το 2021 στην Alfa Romeo, όπου ενδέχεται να ανοίξει μία θέση εφόσον αποσυρθεί ο Κίμι Ράικονεν από τη Formula 1. Ο Μικ έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα τεστ στη Formula 1 για λογαριασμό της Alfa Romeo, η οποία όμως προσέλαβε για το 2020 τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα ως δοκιμαστή πιλότο.

Με μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να περάσει ο Μικ Σουμάχερ στη Formula 1 και αργότερα να κάνει σκέψεις για τη Ferrari, όπου δεν τον αποκλείει ο Μπινότο ως μελλοντικό υποψήφιο διευκρινίζοντας ότι «στόχος της ακαδημίας είναι να βρει το επόμενο ταλέντο για τη Ferrari. Πιστεύουμε ότι έχει το ταλέντο, για να παραμείνει στην ομάδα».

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Φέτελ: «Aπέτυχα»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατόρθωσε να πάρει έναν τίτλο με τα χρώματα της Φεράρ
 |  AUTO
X