ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οικογενειοκρατία στην Ακαδημία Τζούνιορ της Ferrari

Τρεις από τους οκτώ οδηγούς της εφετινής ομάδας Τζούνιορ της Ferrari είναι γιοι ή εγγονοί πρώην πιλότων της Formula 1

Σύμπτωση ή αξιοκρατία; Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφέρει, ότι η Ferrari ψάχνει μία νεαρή γυναίκα οδηγό αγώνων για την Ακαδημία Τζούνιορ που διατηρεί. Οι δηλώσεις προέρχονταν από τον ίδιο τον διευθυντή της Scuderia, Ματία Μπινότο, ωστόσο και εφέτος θα απουσιάζει το ωραίο φύλο από την οκταμελή ομάδα της εκκολαπτόμενων άσων της Formula 1. Αντίθετα, η εφετινή σύνθεση έχει δυνατό άρωμα οικογενειοκρατίας με τέσσερις στους συνολικά οκτώ νεαρούς οδηγούς να έχουν άμεση συγγένεια με πρώην ή ακόμη και εν ενεργεία οδηγούς της Formula 1. Μάλιστα οι τρεις από αυτούς έχουν σχέση και με την ίδια την ομάδα της Ferrari. Aς δούμε λοιπόν τη συγκεκριμένη τετράδα

Aρθουρ Λεκλέρ

Ο 19χρονος είναι αδελφός του Σαρλ Λεκλέρ, που τρέχει από το 2019 με τη Scuderia και μετρά δύο χρόνια στη Formula 4. Εντάχθηκε εφέτος στη Driver Academy της Ferrari και θα αγωνιστεί στη Formula 3 με την ομάδα της Prema. Πέρυσι είχε νικήσει μία φορά στο γερμανικό πρωτάθλημα της Formula 4 και είχε ανέβει επτά φορές στο βάθρο.

Μικ Σουμάχερ

O γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, που έχει κατακτήσει με τη Ferrari πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1, ξεκίνησε το 2017 στη Formula 3 και ανακηρύχθηκε το 2018 πρωταθλητής Ευρώπης. Το 2019 συμμετείχε με μέτρια επιτυχία στο πρωτάθλημα της Formula 2 με τα χρώματα της Prema Powerteam, που λειτουργεί σαν φυτώριο νεαρών οδηγών για λογαριασμό της Ferrari. Φιλοδοξεί να ανέβει επίπεδο και να γίνει οδηγός της Formula 1, αν και η Ferrari έχει ξεκαθαρίσει ότι θα έχει το 2021 δίπλα στον Λεκλέρ οπωσδήποτε άλλον έναν έμπειρο οδηγό.

Εντσο Φιτιπάλντι

Πρόκειται για τον εγγονό του Εμερσον Φιτιπάλντι, ο οποίος έχει στεφθεί δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1. Ο Εντσο είναι μόλις 18 ετών, έχει ενταχθεί όμως ήδη από το 2016 στην Driver Academy της Ferrari. Ξεκίνησε φυσικά από τα καρτ και κατέκτησε το 2018 με την Prema το ιταλικό πρωτάθλημα Formula 4, ενώ πέρυσι τερμάτισε δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Formula 3.

Tζουλιάνο Αλεζί

Ο εικοσάχρονος είναι γιος του Γάλλου πρώην οδηγού της Formula 1 με τις σιτσιλιάνικες ρίζες, Ζαν Αλεζί. Ο πατέρας του υπήρξε επί χρόνια οδηγός της Ferrari, ενώ ο νεαρός Αλεζί μπήκε στις Ακαδημίες της Scuderia το 2016. Δεν έχει κάποιες αξιοσημείωτες επιτυχίες μέχρι τώρα, ενώ πέρυσι συμμετείχε με την ομάδα Trident στο πρωτάθλημα της Formula 2. Εγινε ευρύτερα γνωστός, όταν συγκρούστηκε πέρυσι το καλοκαίρι σε αγώνα της Formula 2 στο Σπα με τον Αντουάν Ιμπέρ και ο Γάλλος έχασε τη ζωή του όταν χτύπησε ακολούθως πάνω του ο Κορέα, ενώ ο Αλεζί δεν τραυματίστηκε.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X