ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Λεκλέρ είναι μία «ανάσα» από την ανανέωση με τη Ferrari

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Formula 1 είναι πολύ κοντά στην υπογραφή νέου πολυετούς συμβολαίου

Από τη στιγμή που έκανε ντεμπούτο με τα κόκκινα στη Formula 1, ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν δεδομένο πως θα αναλάβει το ρόλο του ηγέτη. Ο Μονεγάσκος αναδείχθηκε από τις μικρές κατηγορίες και ανέκαθεν θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σύγχρονης ιστορίας. Η Scuderia Ferrari θέλησε να τον επιβραβεύσει προσφέροντάς του το 2019 μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της ομάδας.

Η υπάρχουσα συμφωνία έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2024. Το ζήτημα επέκτασης συνεργασίας του Λεκλέρ με τη Ferrari είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες. Διάφορες φήμες θέλουν τον 26χρονο να εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει μπροστά του, ενώ άλλες φήμες τον θέλουν να περνά όλη του την καριέρα στα κόκκινα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, οι δύο πλευρές (Λεκλέρ και Ferrari) έχουν συμφωνήσει στην επέκταση της συνεργασίας τους. Το νέο συμβόλαιο θα έχει διάρκεια μέχρι το 2029, κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για μία ακόμη 5ετή ανανέωση.

Αν ισχύει το παραπάνω, ο Λεκλέρ θα συμπληρώσει 13 χρόνια ως μέλος της Ferrari (εντάχθηκε το 2016 στην Ακαδημία της), περισσότερα από κάθε άλλο οδηγό στην ιστορία της ομάδας.

Οι απολαβές του αναμένεται επίσης να εκτοξευθούν. Η αμοιβή του Λεκλέρ θα ξεκινήσει από τα 25 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου, θα διαμορφωθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραπάνω δίχως τα μπόνους.

Σύμφωνα επίσης με το ίδιο δημοσίευμα, στο συμβόλαιο που θα υπογράψουν υπάρχουν επίσης όροι αποδέσμευσης του Λεκλέρ από τη Ferrari. Ωστόσο αυτοί θα ισχύσουν από τον τρίτο χρόνο του νέου συμβολαίου, ενώ λεπτομέρειες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η επέκταση της συνεργασίας του Λεκλέρ με τη Ferrari αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τους Ιταλούς. Ενδεχομένως στη Scuderia να ετοιμάζουν ένα πρόωρο «δώρο Χριστουγέννων» για τους τιφόζι.

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση