ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο φόβος που έχει «φάει» τη Ferrari

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, μίλησε για τα μειονεκτήματα της ιταλικής ομάδας

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1, ήταν εμφανές πως η Scuderia Ferrari δεν θα καταφέρει να έχει τις επιτυχίες του 2022. Μετά από 16 αγωνιστικά τριήμερα, μετρά μόλις μία νίκη, δια χειρός Κάρλος Σάινθ στη Σιγκαπούρη, και βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τα δομικά προβλήματα της SF-23 έχουν δημιουργήσει έντονους πονοκεφάλους στην ιταλική ομάδα και αυτό την επηρεάζει στις λήψεις αποφάσεων κατά τη διάρκεια των Grand Prix. Αυτό ήταν εμφανές και στο Grand Prix Ιαπωνίας σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Φρεντ Βασέρ.

«Έχουμε κάνει βήματα προόδου σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Ωστόσο είμαστε αρκετά συντηρητικοί και αυτό κάναμε και στη Σουζούκα. Στον αγώνα ήμασταν πολύ πιο φοβισμένοι απ’ ότι έπρεπε. Τα πήγαμε καλά και μπορώ να πω πως έχουμε κάνει βήματα προόδου», ανάφερε ο Γάλλος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα της Ferrari στο 2023 είναι η διαχείριση των ελαστικών. Η φθορά στην SF-23 είναι μεγαλύτερη απ’ ότι σε άλλα μονοθέσια και αυτό της έχει κοστίσει αποτελέσματα. Στο Μαρανέλο έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για να βελτιωθεί η κατάσταση, κάτι που αναγνωρίζει ο Βασέρ.

«Αν δούμε τους πρώτους αγώνες, η φθορά των ελαστικών δεν ήταν ποτέ το δυνατό μας σημείο. Στη Σουζούκα, δεδομένων των συνθηκών ήμασταν αντιμέτωποι με μεγάλο ρίσκο όσον αφορά τη στρατηγική μας. Πιστεύω όμως πως τα πήγαμε περίφημα. Κάναμε πρόοδο, ειδικά αν συγκρίνουμε την κατάσταση με το ξεκίνημα της σεζόν», πρόσθεσε ο Γάλλος.

Η Ferrari μάχεται πλέον με τη Mercedes-AMG στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η μεταξύ τους διαφορά είναι μόλις 20 βαθμοί και το μομέντουμ οδεύοντας στους τελευταίους έξι αγώνες της σεζόν είναι με τους κόκκινους.

gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X