ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπριατόρε η μεγάλη επιστροφή;

Ο Ιταλός ήταν ο πρωτεργάτης των επιτυχιών των Σουμάχερ και Αλόνσο σε Benetton και Renault αντίστοιχα

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας θέλει τον CEO της Alpine, Λούκα ντε Μέο να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ιταλό, ώστε εκείνος να αναλάβει ρόλο ειδικού συμβούλου στην ομάδα.

Η Alpine εξέδωσε σχετική με το θέμα ανακοίνωσή. Ωστόσο σε αυτήν δεν επιβεβαιώνει -αλλά ούτε και διαψεύδει- την πιθανότητα ο Μπριατόρε να πιάσει δουλειά στο Ένστοουν μέσα στο προσεχές διάστημα. «Σαν ομάδα βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με αρκετούς ειδήμονες στον τομέα για την βελτίωση της απόδοσής μας. Εντούτοις δεν μπορούμε να σχολιάσουμε για συγκεκριμένα πρόσωπα» γράφει η ανακοίνωση.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε εκτός από εξαιρετικά επιτυχημένος ως επιχειρηματίας είναι και ένας από τους πιο εμβληματικούς επικεφαλής ομάδων της τελευταίας τριακονταετίας. Και μάλιστα δεν είναι καθόλου άγνωστος σε Ένστοουν και Βιρί-Σταιγιόν.

Ο Ιταλός ήταν ο πρωτεργάτης των επιτυχιών των Σουμάχερ και Αλόνσο σε Benetton και Renault αντίστοιχα. Στις δύο ομάδες, δηλαδή, των οποίων η Alpine είναι φυσική συνέχεια. Ωστόσο ο Μπριατόρε είναι και μία προσωπικότητα αρκετά αμφιλεγόμενη.

Το 2009 του είχε επιβληθεί από την FIA δια βίου αποκλεισμός από την F1, λόγω του ρόλου του στο Crashgate της Σιγκαπούρης του 2008. Η ποινή είχε ανακληθεί το 2013 και έκτοτε ο Μπριατόρε επισκέπτεται συχνά-πυκνά το paddock, καθώς εκπροσωπεί και τον Αλόνσο.

Τώρα είναι εξαιρετικά πιθανό να επιστρέψει στην ενεργό δράση αν και ο ρόλος του δεν θα είναι εκείνος του επικεφαλής. Ο Μπριατόρε θα έχει περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο στην προσπάθεια της Alpine να ανακάμψει από την πολύ άσχημη τελευταία διετία της.

Πηγή: newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση