ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπράουν: «Η Formula 1 βρίσκεται σε εύθραυστη κατάσταση»

Aποφάσισαν να μειώσουν τα έξοδα στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της McLaren, Ζακ Μπράουν, εκτιμά ότι η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις ομάδες της Formula 1, με σημαντικότερη, την επιπλέον μείωση του μέγιστου προϋπολογισμού.

Όπως είναι γνωστό, για το 2021, οι κανονισμοί της F1 προέβλεπαν, για πρώτη φορά στην Ιστορία, να περιορίσουν τα έξοδα των δέκα ομάδων στα 175 εκατομμύρια δολάρια (σ.σ. λίγο περισσότερο από 160 εκατομμύρια ευρώ). Με την κρίση της Covid-19 και την ακύρωση των πρώτων εξι Grand Prix της χρονιάς, οι ομάδες, σε συμφωνία με τη FIA, αποφάσισαν να μειώσουν το ποσό αυτό στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξη του στο BBC, ο Ζακ Μπράουν, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να φοβόμαστε ότι δύο ομάδες θα εξαφανιστούν εάν δεν κάνουμε τίποτα; Η απάντηση είναι ναι. Ίσως και τέσσερις σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι.

Η Formula 1 είναι σε πολύ εύθραυστη κατάσταση. Όλοι συμφωνούν με το ποσό των 150 εκατομμυρίων. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένης μιας κορυφαίας ομάδας, για να μειωθεί αυτό το ποσό, ακόμη περισσότερο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εντός της εβδομάδας, η FIA και οι ομάδες, έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη Formula 1.

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Ferrari Purosangue: Έρχεται το 2022

Ferrari Purosangue: Έρχεται το 2022

Οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν το όνομα Purosangue, που σημαίνει “καθαρόαιμο” και θα αφορά στο αυτοκίνητο παραγωγής
 |  AUTO
X