ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

F1: Κερδισμένοι και χαμένοι απ' την «βόμβα» Χάμιλτον

Θα φέρει ένα μεγάλο ντόμινο εξελίξεων

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Η μετακίνηση του Λούις Χάμιλτον στην Ferrari είναι με διαφορά το πιο συναρπαστικό θέμα στην επικαιρότητα της Formula 1. Μια μετακίνηση που έσκασε σαν «βόμβα» και η οποία θα φέρει ένα μεγάλο ντόμινο εξελίξεων στην 20αδα των πιλότων το 2025.

Την ίδια ώρα όμως η όλη συζήτηση έχει ήδη δημιουργήσει νικητές και χαμένους.

Εκ των πραγμάτων η Ferrari είναι πέρα για πέρα η κερδισμένη της υπόθεσης, καθώς θα εντάξει στην ομάδα της τον Λούις Χάμιλτον ο οποίος μεταφέρει εμπειρίες, ταλέντο και τεχνογνωσία επτά παγκόσμιων τίτλων(!) Την ίδια ώρα το brand της Ferrari βάζει στη φαρέτρα της ένα ακόμη ισχυρό brand όπως αυτό του Χάμιλτον που μεταφέρει και μια μεγάλη βάση οπαδών.

Ferrari make 'sensational' move for Lewis Hamilton with stunning F1 2025  plan : PlanetF1

Σε ένα άλλο επίπεδο ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Φρεντ Βασέρ βγαίνει ως μεγάλος νικητής μιας και η μετακίνηση του Χάμιλτον γίνεται με δική του συμμετοχή.

Πέραν όμως της Ferrari η Formula 1 μοιάζει κερδισμένη από τη συγκεκριμένη μετακίνηση. Όλος ο πλανήτης έχει στρέψει τα βλέμματα του σε αυτήν και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Τέλος στους κερδισμένους μπαίνει και ο άλλος πιλότος της Mercedes, ο Ράσελ μιας και πλέον είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα δεν μπορεί παρά να επενδύσει σε αυτόν. Πρακτικά η όλη εξέλιξη του μονοθεσίου θα γίνεται με γνώμονα τον Ράσελ και πως το μονοθέσιο θα ταιριάζει στο δικό του στυλ παρά σε αυτό του Χάμιλτον ο οποίος θα αποχωρήσει. Άρα από την οπτική και μόνο του πιλότου ο Βρετανός βγαίνει κερδισμένος.

Στην αντίπερα όχθη χαμένη ασφαλώς είναι η Mercedes που χάνει το μεγαλύτερο asset της. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αφού οι εμπειρίες και η τεχνογνωσία του πάνε χαμένες, ενώ συνάμα το brand υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα.

Χαμένος ασφαλώς είναι και ο Κάρλος Σάινθ που θα χάσει τη θέση του στην Ferrari όμως ο Ισπανός θα βρει το δρόμο του με την Audi να έχει ανοίξει ήδη τις αγκαλιές της.

Συζήτηση πάντως γίνεται και για τον Λεκλέρκ καθώς από τη μια ο 26χρονος έχει να κερδίσει πολλά δίπλα στον Χάμιλτον, από την άλλη όμως χάνει αυτόματα τον τίτλο του «Πρίγκιπα» της Ferrari μιας και δεν θα μπορεί να λογίζεται ως ο πρώτος οδηγός.

Charles Leclerc's opinion on being Lewis Hamilton's team-mate emerges with  Brit set to join Ferrari

Γενικότερα η μετακίνηση του Χάμιλτον στην Ferrari αναμένεται να φέρει ένα μεγάλο ντόμινο αλλαγών στην Formula 1 και το μόνο σίγουρο είναι πως έσκασε μια «βόμβα» που θα έχει πολλές παρενέργειες.

 

Επιμέλεια: Παντελής Παντελή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X