ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Με ποινή αποκλεισμού από έναν αγώνα κινδυνεύει ο Φέτελ

Τιμωρήθηκε με 3 βαθμούς ποινής στη Μόντσα και έφτασε τους 9, οπότε απειλείται με αποκλεισμό από ένα Γκραν Πρι

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πρέπει να διάγει τη δυσκολότερη σεζόν του στη Formula 1. Ο Γερμανός δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρό του και να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari, ενώ εφέτος τα έχει βρει σκούρα απέναντι στον Λεκλέρ. Ο νεαρός Μονεγάσκος προσπέρασε με…χίλια τον Φέτελ στην ιεραρχία της Scuderia, όπου αποτελεί πλέον το αδιαμφισβήτητο Νούμερο Ένα μετά τις καταπληκτικές επιδόσεις του και τις δύο νίκες του στους δύο τελευταίους αγώνες.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, με αποτέλεσμα να κάνει απανωτά λάθη όπως το πιο πρόσφατο με το τετ α κε στη στροφή Ασκάρι της πίστας της Μόντσα. Μάλιστα ο Φέτελ συγκρούστηκε με τον Λανς Στρολ στη βιασύνη του να επιστρέψει αμέσως στην πίστα και τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων στον αγώνα.

Όμως τα βάσανα του Γερμανού δεν τέλειωσαν εδώ, καθώς η σύγκρουσή του με τον Καναδό του απέφερε και 3 βαθμούς ποινής. Ετσι έφτασε το ποινολόγιό του τους 9 βαθμούς και σε περίπτωση υποτροπής κινδυνεύει με αποκλεισμό από έναν αγώνα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, αρκεί να τιμωρηθεί ο οδηγός της Ferrari με τρεις βαθμούς για κάποιο αγωνιστικό παράπτωμα στο ένα από τα δύο επόμενα Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης και της Ρωσίας.

Μετά από αυτά, θα μπορέσει να αναπνεύσει πιο ελεύθερα, καθώς στο Γκραν Πρι Ιαπωνίας, που ακολουθεί στα μέσα Οκτωβρίου, θα έχουν σβηστεί ορισμένοι από τους παλαιότερους βαθμούς ποινής του λόγω συμπλήρωσης 12 μηνών από την επιβολή τους.

Στα παραλειπόμενα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερμηνεία του Ζακ Βιλνέβ για την κακή εμφάνιση του Φέτελ στη Μόντσα. Ο Καναδός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θεωρεί, ότι η νευρικότητα του Φέτελ οφείλεται στην άδικη –κατά την άποψη του Γερμανού- μεταχείρισή του από τον Λεκλέρ κατά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Ιταλίας. «Ο Λεκλέρ χτύπησε ψυχολογικά τον Σεμπάστιαν με τον ρυθμό χελώνας του. Ο Φέτελ είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης. Δεν περνάει καν από το μυαλό του, ότι θα μπορούσε κάποιος να λειτουργεί διαφορετικά. Για εμένα, αποτελεί το λάθος του μία συνέπεια αυτού του γεγονότος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βιλνέβ.

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Auto  |  Formula1

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X