ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

McLaren P1 LM vs NIO EP9 (video)

Η P1 LM που είχε ήδη σημειώσει το ρεκόρ γύρου στην «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ

Το πολύ ενεργό κανάλι «Goodwood Road & Racing» στο YouTube, δημοσίευσε μία από τις πιο εντυπωσιακές «κόντρες» πρόσφατου παρελθόντος, ανάμεσα στη McLaren P1 LM και το NIO EP9!

Πρόκειται για τα ταχύτερα οχήματα με άδεια κίνησης σε δημόσιους δρόμους, που έχουν σκαρφαλώσει στη θρυλική ανάβαση. Ποιο όμως εκ των δύο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο;

Στο τιμόνι της McLaren P1 LM βρισκόταν ο Kenny Brack. Σουηδός πρώην οδηγός αγώνων με μεγάλη καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού με αποκορύφωμα τη νίκη στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1999. Από το 2015 έχει ρόλο δοκιμαστή στη McLaren Automotive και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συγκεκριμένης P1, σε συνεργασία με την Team Lanzante.

Η P1 LM που είχε ήδη σημειώσει το ρεκόρ γύρου στην «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ, παράχθηκε σε 5 κομμάτια, με τον αναβαθμισμένο V8 3.8 λίτρων που της δίνει ώθηση, να προσφέρει 1000 άλογα!

Αντίπαλο δέος αποτέλεσε το EP9, το ηλεκτρικό θηρίο της Κινέζικης NIO που ήταν το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Νόρντσλαϊφε προτού εμφανιστεί το VW I.D.R. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί παρακλάδι της NextEV και το EP9 εφοδιάζεται με 4 ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 1.360 ίππους! Τα 200 km/h έρχονται από στάση σε 7,1 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 313 km/h.

Πίσω από το τιμόνι στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται ο 46χρονος Βρετανός οδηγός αγώνων, Peter Dumbreck, με πλούσια καριέρα που περιλαμβάνει πλήρεις σεζόν εμπλοκής στο DTM, το Super T και το GT1 αλλά και 6 εμφανίσεις στον θρυλικό, 24ωρο αγώνα του Μαν.

Ποιος λέτε να επικράτησε σε αυτή την τιτανομαχία; Η απάντηση πατώντας play…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση