ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Lexus: «Τιμόνι και κινητό δεν συνδυάζονται» (video)

Πείραμα από την Lexus

Στο πείραμα της Lexus τα γυάλινα τμήματα του αυτοκινήτου θολώνουν και οι οδηγοί... φρικάρουν, δείχνοντας ότι η χρήση του κινητού όσο οδηγούμε είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα από ότι νομίζουμε.

4,6 δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο μέσος χρόνος που παίρνουμε τα μάτια μας από το δρόμο για να χρησιμοποιήσουμε το κινητό μας και να στείλουμε ένα μήνυμα. Η Lexus λοιπόν είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Να «τυφλώσει» τον οδηγό ενός αυτοκινήτου σε ανύποπτο χρόνο, για να συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι αυτό το χρονικό διάστημα και πόσα μπορούν να συμβούν.

Μέσα από το βίντεο που βγήκε στο διαδίκτυο καταλαβαίνουμε από τις αντιδράσεις ότι η απώλεια οπτικής επαφής με το περιβάλλον σοκάρει τον οδηγό, όμως όταν γίνεται η χρήση του κινητού, δεν το συνειδητοποιούμε γιατί θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Προφανώς όμως, δεν είναι.

Τοποθέτησαν σε ένα NX ηλεκτροχρωματικά κρύσταλλα για να «σβήσουν» και ο οδηγός να μην μπορεί να δει. Η ταχύτητα του αυτοκινήτου βρισκόταν περίπου στα 90 χλμ./ώρα, οπότε για τα περίπου 5 δευτερόλεπτα που ο οδηγός δεν έβλεπε, κάλυψε το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Η Lexus θέλει το συγκεκριμένο βίντεο να λειτουργήσει σαν μια «αφύπνιση».

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα λάβουμε ένα μήνυμα στο κινητό μας και θα οδηγούμε, σίγουρα θα πρέπει να φέρουμε το συγκεκριμένο πείραμα στο μυαλό μας, ανεξάρτητα το πόσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο ή ο... αποστολέας του μηνύματος. Να τονίσουμε ότι η Lexus δεν είχε ενημερώσει τους οδηγούς που συμμετείχαν στο βίντεο ότι τα κρύσταλλα θα θολώσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους.

Πηγή: gazetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

X