ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ηλεκτρική «επίθεση» από την Aston Martin

Ανεβάζει στροφές η Aston Martin η οποία μοιάζει αποφασισμένη να υιοθετήσει την ηλεκτρική ενέργεια

Αποφασιστική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση πραγματοποιεί η Aston Martin, η οποία προβάλλει έτοιμη να «εξηλεκτρίσει» τη συντριπτική πλειονότητα της προϊοντικής γκάμας της.

Συγκεκριμένα, στόχος της βρετανικής πολυτελούς εταιρείας είναι μέχρι το 2030 το 90% των μοντέλων της να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι μέλος του “ταξιδιού” μας και του μελλοντικού προϊοντικού πλάνου μας. Θέλουμε να έχουμε πετύχει κάτι μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας – αυτή είναι η κατά προσέγγιση εκτίμησή μας. Πρόκειται για την περίοδο που στα μάτια μας είναι η πιο καθοριστική. Έχουμε επαναπροσδιορίσει την έννοια της μηχανικής, περνώντας στο επόμενο στάδιο, και έχουμε πολλές βλέψεις. Οι φιλοδοξίες μας αφορούν το 2030», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Tobias Moers.

Η ηλεκτρική μετάβαση της Aston Martin θα σηματοδοτηθεί μέσω του λανσαρίσματος της plug-in υβριδικής DBX, γεγονός που είναι προγραμματισμένο για το 2024, ενώ το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της δεν αναμένεται να αφιχθεί πριν το 2025.

Πρόκειται για την Rapid E, η οποία παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, τον Απρίλιο του 2019 και θα ενσωματώνει τεχνολογία της Mercedes.

Το μοντέλο θα ενσωματώνει δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 610 ίππων και 950 ροπής, ενώ θα παραχθεί σε μόλις 155 αντίτυπα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγους μήνες η Daimler αύξησε το μερίδιό της στην Aston Martin σε 20%. Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας η βρετανική εταιρεία απέκτησε «πρόσβαση» στις τεχνολογίες της Mercedes.

Η υφιστάμενη γκάμα της Aston Martin απαρτίζεται από μόλις τρία μοντέλα, την DB11, Vantage και DBS Superleggera, τα οποία έως το 2023 θα έχουν ανανεωθεί, όμως δεν θα ενσωματώνουν υβριδικά συστήματα.

Στον αντίποδα, δεν ισχύει το ίδιο και για τις νέες γενιές των εν λόγω μοντέλων οποίες, σύμφωνα με τον Moers, είναι πολύ πιθανό να αφορούν αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Πηγή: newsauto.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση