ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
17 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Η Yamaha ετοιμάζει ομάδα στη Moto2 για νέους αναβάτες

Η Yamaha σκοπεύει να δημιουργήσει ομάδα αποκλειστικά για τη Moto2 για να δώσει βήμα σε νέους οδηγούς ώστε να εξελίξουν το ταλέντο τους αποκάλυψε ο διευθυντής της, Λιν Τζάρβις.

Η Yamaha εργάζεται πάνω σε ένα πλάνο ώστε να εντάξει δική της ομάδα στο πρωτάθλημα της Moto2. Στόχος είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων με στόχο να οδηγήσουν μια μέρα στο MotoGP ως μέλη της εργοστασιακής ομάδας.

Το ιαπωνικό εργοστάσιο σκοπεύει να ακολουθήσει την τακτική της KTM και της Honda στη μεσαία κατηγορία του MotoGP, ώστε να εμβαθύνει την Ακαδημία οδηγών της. Η αυστριακή εταιρεία εκπροσωπείται στη Moto2 μέσω της Team Ajo, ενώ η ιαπωνική μέσω της Team Asia. Ωστόσο οι κατασκευαστές δεν εξελίσσουν τις μοτοσικλέτες της κατηγορίας, με τα σασί να κατασκευάζονται από επιλεγμένες εταιρείες, ενώ χρησιμοποιούν αποκλειστικά τους κινητήρες της Triumph.

Ακαδημία της Yamaha ονομάζεται Master Camp, κι ως τώρα ήταν συνδεδεμένη με αυτή του Βαλεντίνο Ρόσι, τη VR46.

Σε ερώτηση του motorsport.com, διευθυντής της Yamaha, Λιν Τζάρβις, επιβεβαίωσε την επιθυμία της ιαπωνικής φίρμας να ενταχθεί στη Moto2. «Είναι μια πιθανότητα, ναι. Θέλουμε την Ακαδημία μας, Master Camp, να είναι μέρος της Moto2».

Οι επιλογές που έχει η Yamaha είναι η αγορά υπάρχουσας ομάδας του grid ή να συνεργαστεί με κάποια εξ’αυτών, προωθώντας τους δικούς της οδηγούς.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Έτοιμο για αγώνες το Land Rover Defender

Έτοιμο για αγώνες το Land Rover Defender

Η Bowler Motors είναι μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία που εξειδικεύεται στην προετοιμασία αυτοκινήτων για αγώνες εκτός δρόμου ...
autokinito.com.cy
 |  AUTO
Sold Out η Alfa Romeo Giulia GTA

Sold Out η Alfa Romeo Giulia GTA

Ολοκληρώθηκε η διαθεσιμότητα της νέας συλλεκτικής Alfa Romeo Giulia GTA
autokinito.com.cy
 |  AUTO