ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H Red Bull «άρπαξε» άλλους 5 μηχανικούς της Mercedes

Οι «Ταύροι» συνεχίζουν να στελεχώνουν το τμήμα κινητήρων προσελκύοντας ταλαντούχους μηχανικούς από άλλες ομάδες.

Όπως είναι γνωστό, η Red Bull έχει αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα και από του χρόνου θα αναλάβει την κατασκευή, την εξέλιξη και την προετοιμασία των κινητήρων της Honda, μετά την αποχώρηση των Ιαπώνων από τη Formula 1. Για το λόγο αυτόν έχουν δημιουργήσει ένα νέο τμήμα, με την ονομασία Red Bull Powertrains, στην έδρα τους στο Μίλτον Κέινς και έχουν αρχίσει να το στελεχώνουν.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ανακοίνωση της Red Bull ότι στο δυναμικό του νέου τμήματος εντάχθηκε ο Μπεν Χότζινσον, ο οποίος μέχρι τότε ήταν επικεφαλής μηχανολογίας στη Mercedes AMG HPP (High Performance Powertrains), που σχεδιάζει και κατασκευάζει τις μονάδες ισχύος με τις οποίες η Mercedes κυριαρχεί στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια. Η ταχεία στελέχωση όμως συνεχίζεται και από τη Red Bull ανακοινώθηκε ότι πέντε (5) πρώην μηχανικοί της Mercedes θα εργάζονται πλέον για λογαριασμό της αυστριακής ομάδας.

Πρόκειται για τους Στιβ Μπλιούετ, Όμιντ Μασταγκίμο, Πιπ Κλόουντ, Άντον Μάγιο και Στιβ Μπρόντι. Και οι πέντε θα πάρουν ανώτερες θέσεις στη Red Bull Powertrains, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμα ποιες θα είναι αυτές. Ανακοινώθηκε επίσης ότι έχει προσληφθεί και ένας επικεφαλής μηχανολογικής εξέλιξης αλλά όχι το όνομα και η προέλευσή του. Οι νεοπροσληφθέντες εργάζονταν σε διάφορα πόστα στη Mercrdes, (σχεδιασμός, κατασκευή κινητήρων, ηλεκτρονικά κλπ) και αναμένεται να πάρουν αντίστοιχες θέσεις στη νέα τους δουλειά.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της Red Bull, δήλωσε: «Η αποστολή μας να συγκεντρώσουμε όλες τις επιμέρους λειτουργίες της ομάδας μέσα στο εργοστάσιο μέσω της Red Bull Powertrains είναι μια πολύ συναρπαστική επιχείρηση αλλά ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα απαιτητική. Ξέρουμε ότι η επιτυχία θα έρθει μόνο αν φέρουμε τα καλύτερα ταλέντα και να τους προσφέρουμε όλα τα κατάλληλα εργαλεία και το σωστό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν. Οι προσθήκες που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν τη δέσμευσή μας σε αυτόν το στόχο και φυσικά ευνοούμαστε από το γεγονός ότι το εργοστάσιό μας βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουμε πρόσβαση σε ένα τεράστιο πλούτο ταλέντων».

Ο ακριβής χρόνος ένταξης των νέων αποκτημάτων της Red Bull δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός. Στα συμβόλαια των ανθρώπων που δουλεύουν στη Formula 1 υπάρχουν διάφοροι όροι που καθορίζουν υπό ποιους όρους γίνεται η μετακίνηση στελεχών από ομάδα και ομάδα, που συνήθως προβλέπουν και ένα διάστημα υποχρεωτικής άδειας ανάμεσα στις δύο δουλειές.

Πηγή: gazzetta.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

Το WRC θέλει αγώνα στις ΗΠΑ

Το WRC θέλει αγώνα στις ΗΠΑ

Στοχεύει να επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με έναν μη-πρωταθληματικό αγώνα το 2022 να είναι η αρχή
 |  AUTO