ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Formula 1: To νόημα των αριθμών στα μονοθέσια

Τα νούμερα στα μονοθέσια απέκτησαν μια συγκεκριμένα ιστορία

Γιατί ο Λιούις Χάμιλτον έχει το νούμερο 44 στη Mercedes και όχι το 1 αφού είναι ο πρωταθλητής; Γιατί ο Φερστάπεν έχει το 33 και ο Φέτελ το 5, το οποίο μάλιστα τον συνοδεύει και σε κάθε αλλαγή ομάδας;

Από το 2014 έως και σήμερα, πριν ξεκινήσει η σεζόν κάθε οδηγός επιτρέπεται να επιλέξει έναν αριθμό μεταξύ 2 και 99. Μόνο ο προηγούμενος παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να επιλέξει το νούμερο 1.

Ο μόνος άλλος αριθμός εντός αυτού του εύρους που δεν επιτρέπεται είναι το νούμερο 17, τον οποίο απέσυρε η FIA προς τιμήν του αδικοχαμένου Ζουλς Μπιανκί.

Οι περισσότεροι αριθμοί που έχουν επιλέξει οι οδηγοί έχουν μια σημαντική συσχέτιση με τη ζωή τους και κυρίως με την αγωνιστική τους καριέρα. Για παράδειγμα, ο αριθμός 44 του Χάμιλτον προέρχεται από την πινακίδα κυκλοφορίας ενός αγαπημένου αυτοκινήτου του πατέρα του.

Όσο για τον Αλόνσο, θα έχει το νούμερο 14 για το 2021, επειδή είναι ο αριθμός που είχε στα καρτ του όταν έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1996. Επιπλέον, κέρδισε τον τίτλο στις 14 Ιουλίου.

Ανάμεσα σε αυτούς που για λόγους προληπτικούς, τύχης ή συναισθηματικού δεσίματος επέλεξαν τον αριθμό συμμετοχής τους, υπάρχει και ο εκπληκτικά μονολιθικός Ράικονεν, ο οποίος δήλωσε ότι «έπρεπε α επιλέξουμε έναν αριθμό και απλά επέλεξα το 7». Μοναδικός.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε όλη την ιστορία του κάθε αριθμού συμμετοχής τα μονοθέσια της F1 και τι αυτός σημαίνει για τον κάθε οδηγό.

gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση