ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έγινε το πρώτο βήμα εξαγοράς της Sauber από την Audi

Με μία λιτή ανακοίνωση, η ελβετική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση μετοχικού πακέτου από τη γερμανική εταιρεία

Όλα προχωρούν βάσει σχεδίου σε ό,τι αφορά στην πολυαναμενόμενη είσοδο της Audi στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Αυτή θα γίνει το 2026, με τη γερμανική εταιρεία να μπαίνει στο σπορ ως κατασκευαστής υβριδικών μηχανών αλλά παράλληλα, με τη δική της αγωνιστική ομάδα.

Μία ομάδα που δεν θα στηθεί από το μηδέν αλλά θα πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξη της Sauber Motorsport, με την οποία συνεργαζόταν επί σειρά ετών σε άλλους θεσμούς και δραστηριότητες.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε, με την Audi να αποκτά πριν από μερικές ημέρες μέρος μερίδιο του ελβετικού ομίλου, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με κάθε επισημότητα.

Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Τo Sauber Group είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως, βάσει των σχεδίων που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Οκτώβριο, η Audi απέκτησε τον Ιανουάριο του 2023 μειοψηφικό πακέτο του Sauber Group. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την είσοδο της Audi στη Formula 1, που είναι προγραμματισμένη για το 2026 και στην οποία το Sauber Group θα είναι ο στρατηγικός συνεργάτης της γερμανικής μάρκας».

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Auto: Τελευταία Ενημέρωση

«S#!t happens»

«S#!t happens»

Η αντίδραση του Φερστάπεν μετά το GP Αυστραλίας
 |  AUTO
X