ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτη μεγάλη επιτυχία σε οβάλ πίστα για την Κύπρο από τον Παπασάββα

autokinito.com.cy

autokinito.com.cy

https://autokinito.com.cy/

facebookinstagram

Μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο αποτελεί η δεύτερη θέση που πέτυχε ο Ευαγόρας Παπασάββας στην οβάλ πίστα Lucas Oil Raceway της Indianapolis, με τον Κύπριο οδηγό να αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει την ικανότητα να παλέψει για τη νίκη.

Ο Ευαγόρας Παπασάββας, ο 15χρονος Κύπριος άσος της USF2000, έδειξε την πυγμή του μετά και τη δεύτερη θέση που πέτυχε στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση σε μια οβάλ πίστα, εντυπωσιάζοντας με τον γοργό ρυθμό προσαρμογής του στη δύσκολη αρένα αλλά και με την ωριμότητα με την οποία προσέγγισε τη νέα αυτή πρόκληση, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Από το πρώτο κιόλας δοκιμαστικό πριν από την κούρσα ο Παπασάββας έδειξε το δρόμο στους υπόλοιπους 24 οδηγούς του πρωταθλήματος, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο (σημάδι του πόσο γρήγορα μπορεί να εγκλιματιστεί σε ένα νέο περιβάλλον) συνεχίζοντας να πρωταγωνιστεί και στα προκριματικά, όπου έχασε τελικά το pole position για μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Οι προκλήσεις μιας οβάλ πίστας είναι διαφορετικές. Όλα αλλάζουν, από την σωματική και πνευματική προετοιμασία, μέχρι τον τρόπο ρύθμισης του μονοθέσιου, τη διαδικασία πρόκρισης και την ίδια την κούρσα», δήλωσε ο Ευαγόρας.

Ο αγώνας των 75 γύρων στην οβάλ πίστα, μήκους 1.1 χλμ., αποτέλεσε σκληρή δοκιμασία για τους οδηγούς και ο συμπατριώτης μας κατάφερε να λάμψει, παλεύοντας αμέσως μετά την εκκίνηση για να κλέψει την πρώτη θέση από τον Καναδό αντίπαλό του Mac Clark, ο οποίος κατάφερε ωστόσο να κρατηθεί μπροστά.

evagoras papassavas ευαγόρας παπασάββας indy usf2000

Ο Ευαγόρας δεν σταμάτησε να πιέζει τον Clark, με τους δύο να κτίζουν αρκετή απόσταση από τους υπόλοιπους οδηγούς, ωστόσο, ο συμπατριώτης μας παρατήρησε πως το μονοθέσιο του δεν είχε την ίδια συμπεριφορά που είχε στα δοκιμαστικά. Ο λόγος ήταν γιατί η θερμοκρασία της πίστας είχε πέσει δραματικά (η κούρσα καθυστέρησε να ξεκινήσει και ο ήλιος είχε κατέβει) με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να υποστρέφει και να χάνει ακόμη περισσότερο κράτημα από το μπροστινό μέρος καθώς ακολουθούσε τον Clark.

Παρόλα αυτά ο Παπασάββας κράτησε κάτω το κεφάλι, προσπερνώντας με αποφασιστικότητα τους ουραγούς και όταν τα ελαστικά του άρχισαν στα μισά του αγώνα να παρέχουν πάλι το επιθυμητό κράτημα, ο άσος της Jay Howard ξεκίνησε να φτάνει τον πρωτοπόρο. Ήταν όμως αργά πια, εφόσον ο τελευταίος είχε προλάβει να χτίσει μια απόσταση ασφαλείας.

«Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτή τη δεύτερη θέση που πέτυχα και πολύ χαρούμενος που η ομάδα μου και εγώ αποδείξαμε πως έχουμε την ταχύτητα να παλέψουμε για τη νίκη. Δεν βλέπω την ώρα να έρθει ο επόμενος αγώνας».

Η επόμενη κούρσα της USF2000 είναι προγραμματισμένη για τις 15-18 Ιουνίου, στην υπέροχη πίστα Road America, που θεωρείται η εντυπωσιακότερη «road πίστα» των ΗΠΑ. Ο Ευαγόρας Παπασάββας θα θέλει οπωσδήποτε να συνεχίσει εκεί την ανοδική του πορεία και το γεγονός ότι πέτυχε φέτος μία δεύτερη θέση σε μια street πίστα, μία τρίτη θέση σε μια πίστα-αεροδρόμιο και μια δεύτερη θέση σε μια οβάλ πίστα, υπογραμμίζει πόσο πολύπλευρο είναι το ταλέντο του και ότι είναι ένας οδηγός με λαμπρό μέλλον μπροστά του.

 

Auto: Τελευταία Ενημέρωση