ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταλεντάρες και ψυχάρες

Ότι είναι μια γενιά γεμάτη ταλέντο το γνωρίζαμε. Αυτό που αποδείχτηκε όμως χθες βράδυ στο Ηράκλειο είναι πως αυτή η Εθνική Νέων όσο υστερεί σε μεγέθη, άλλο τόσο ψυχή διαθέτει.

Δεν είναι απλή υπόθεση μέσα σε τέσσερις μέρες να κερδίζεις ομάδες που υπερέχουν σαφώς σε φυσικά προσόντα με τέτοια ανατροπή. Κι αν ο αγώνας με τη Γερμανία δεν έκρινε τίποτα, ο προημιτελικός απέναντι στη Λιθουανία ήταν καθοριστικός. Η παρέα αυτή πιστοποίησε πως αρνείται να παραδοθεί, είτε βρίσκεται στο -11 όπως συνέβη τη Δευτέρα, είτε και στο -15 κάτι περισσότερο από 11 λεπτά πριν τελειώσει το ματς, όπως έγινε χθες.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κατόρθωσε για μια ακόμη φορά να μετατρέψει το μειονέκτημα της ομάδας του σε πονοκέφαλο για τον αντίπαλο. Το σχήμα με τον Χαραλαμπόπουλο στο «5», που τείνει να… καθιερωθεί σε δύσκολες καταστάσεις, λειτούργησε άψογα. Ο ξανθομάλλης φόργουορντ σήμανε την αντεπίθεση, ο Μουράτος μεγάλα καλάθια, ο Κόνιαρης νίκησε στον αέρα τον θεόρατο Μπιρούτις και πέτυχε το τρίποντο του αγώνα και ο Δίπλαρος με περισσή ψυχραιμία έβαλε το ματς για ύπνο. Κι όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν πρόταξαν ψυχή και καρδιά για να έρθει μία νίκη που δεν πίστευε κανείς, πέρα από τους ίδιους και τους περίπου 2.500 θεατές στα «Δύο Αοράκια».

Η νίκη αυτή αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο παράσημο, αλλά επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη αυτή η ομάδα θέλει να πάρει και μετάλλιο. Ει δυνατό και το χρυσό. Ασφαλώς ο δρόμος προς το βάθρο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η κάτοχος του τίτλου και κατά τα 8/12 ίδια με την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία είναι ένα πανύψηλο εμπόδιο για τα παιδιά, αλλά όχι ανυπέρβλητο. Με την ίδια ψυχή, το δεδομένο ταλέντο και ένα κατάμεστο (όπως αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου στις 21:15) γήπεδο όλα είναι εφικτά.

Το σημερινό ρεπό έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Για να βγει όλη η πίεση, να αποφορτιστούν άπαντες ψυχικά και να προλάβουν να επαναφορτιστούν και να επικεντρωθούν στην τελική ευθεία της μάχης.

Πηγή: sport-fm.gr

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση