ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κληρώνει για Ελλάδα και Προολυμπιακό

Στις 20:00 απόψε η κλήρωση για τα Προολυμπιακά Τουρνουά

Σήμερα πραγματοποιείται στα γραφεία της FIBA λίγο έξω από τη Γενεύη η κλήρωση για τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά, που θα διεξαχθούν 2-7 Ιουλίου και θα δώσουν τα ισάριθμα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Πριν την κλήρωση, που θα αρχίσει στις 20:00, η FIBA θα ανακοινώσει πού θα διεξαχθούν τα τέσσερα αυτά τουρνουά. Η Ελλάδα θα είναι οικοδέσποινα για πρώτη φορά μετά το 2008, όταν και συμμετείχε για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα άλλα τρία τουρνουά αναμένεται να διεξαχθούν σε Ισπανία, Λετονία και Πουέρτο Ρίκο.

Για την κλήρωση διαμορφώθηκαν έξι γκρουπ δυναμικότητας, το καθένα με τέσσερις ομάδες και η Ελλάδα είναι στο δεύτερο. Βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και εκπροσώπησης όλων των ηπείρων (ή των περισσότερων) σε κάθε τουρνουά, η FIBA ανακοίνωσε κάποιους περιορισμούς με βασικότερο ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε γκρουπ και περισσότερες από τρεις ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε τουρνουά. Επίσης, κάθε τουρνουά θα έχει το πολύ μία ομάδα από Αμερική, από Ασία ή Ωκεανία και από Αφρική.

1ο γκρουπ: Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία
2ο γκρουπ: Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία
3ο γκρουπ: Πουέρτο Ρίκο, Μαυροβούνιο, Δομινικανή Δημοκρατία, Φιλανδία
4ο γκρουπ: Νέα Ζηλανδία, Γεωργία, Μεξικό, Λίβανος
5ο γκρουπ: Κροατία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανγκόλα, Φιλιππίνες
6ο γκρουπ: Αίγυπτος, Μπαχάμες, Καμερούν, Μπαχρέιν

Κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά θα έχει δύο γκρουπ των τριών ομάδων. Στον Α' Όμιλο κάθε τουρνουά θα βρίσκονται ομάδες από το 1ο, το 4ο και το 5ο γκρουπ δυναμικότητας και στον Β' Όμιλο ομάδες από το 2ο, το 3ο και το 6ο γκρουπ δυναμικότητας. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα βρει σίγουρα στο δρόμο της Βραζιλία, Ιταλία και Πολωνία που είναι μαζί της στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Στην πρώτη φάση θα παίξει στον ίδιο όμιλο με μία εκ των Μαυροβουνίου, Δομινικανής Δημοκρατίας και Φινλανδίας (αφού το Πουέρτο Ρίκο θα είναι οικοδέσποινα) και μία από τις Αίγυπτο, Μπαχάμες, Καμερούν και Μπαχρέιν. Η θεωρητικά πιο ισχυρή ανταγωνίστριά της θα βρίσκεται στον άλλο όμιλο και θα είναι μία εκ των Λιθουανίας και Σλοβενίας, εφόσον Ισπανία και Λετονία θα είναι οικοδέσποινες.

Οι οκτώ ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι Γαλλία (οικοδέσποινα), Γερμανία, Σερβία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Καναδάς (Αμερική), Ιαπωνία (Ασία), Νότιο Σουδάν (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία). Το ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου με 11 Αυγούστου στη Γαλλία με την πρώτη φάση να φιλοξενείται στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και την τελική στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Η κλήρωση θα μεταδοθεί από το κανάλι της FIBA στο YouTube:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση