ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Να παίξω Ισπανία»

Στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα» μίλησε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο Διεθνής Κύρπιος ποδοσφαιριστής μίλησε για πολλά και διάφορα. Αναφέρθηκε για τη ζωή του στο Βέλγιο, τη Σταντάρ, το μέλλον και φυσικά στην Ανόρθωση.

Αναλυτικά:

Για τη ζωή του στο Βέλγιο:

«Καλησπέρα σε όλους. Η ώρα είναι διαφορά μιας ώρας. Κάθε πρωί πάω προπόνηση με την ομάδα και παίρνω μεσημεριανό με την ομάδα όταν είναι μέρα προπόνησης. Όταν υπάρχει κάποιο ρεπό μπορεί να πάω έξω με φίλους από την ομάδα».

Για το αν του λείπει η ζωή στην Κύπρο:

«Επειδή το έχω ξαναπεράσει όταν έκανα τρία χρόνια στην Αγγλία δεν είχα κάποιο πρόβλημα προσαρμογής. Η Αγγλία πιστεύω με βοήθησε πάρα πολύ. Αν δεν πήγαινα Αγγλία δεν θα ήμουν σε αυτό το επίπεδο τώρα. Δεν πρέπει να τα παρατάς. Πρέπει να έχεις υπομονή, να δουλεύεις συνέχεια και οι ευκαιρίες θα έρθουν».

«Μου λείπει το φαγητό. Σούβλα περισσότερο».

Για το ότι έφυγε μικρός από την Κύπρο: 

«Ναι, ειδικά τον πρώτο χρόνο στην Αγγλία δεν θέλω να σκέφτομαι τι πέρασα. Το τι περνάς και οι δυσκολίες σε δυναμώνουν για τη συνέχεια. Είναι σαν στρατός αυτό που πέρασα εγώ. Πιστεύω είμαι δικαιωμένος γιατί ανταμοίφθηκαν οι προσπάθειές μου. Δεν τα παράτησα. Έκανα καλές περιόδους στην Ανόρθωση, ένα διάλειμμα στην Αλκή και μετά έδειξα ξανά στην Ανόρθωση τι μου αξίζει».

Για τη φετινή πορεία της Σταντάρ και τη συνέχεια:

«Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η ομάδα πήρε ψυχολογία. Αν κάνουμε νικηφόρα παιχνίδια θα πάρουμε κι άλλους πόντους».

Για τον Ορλάντο Σα:

«Ναι μου είπε για τη χρονιά που πέρασε με την ΑΕΛ το πρωτάθλημα που πήρε και τις ωραίες στιγμές που πέρασε».

Για το αν παρακολουθεί το κυπριακό πρωτάθλημα:

«Όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Βλέπουμε τέσσερις ομάδες να είναι κοντά στην κορυφή. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να κάνουμε κάποιες προβλέψεις».

Για τις διαφορές με το Βέλγικο πρωτάθλημα:

«Δεν υπάρχουν τερράστιες διαφορές για να πω την αλήθεια. Είναι πιο γρήγορο το Βελγικό. Στην Κύπρο μπορείς να κάνεις πράγματα πιο εύκολα και άνετα ενώ, εδώ δεν έχει πολύ χρόνο να κάνεις γρήγορα από που θέλεις».

Για τη θέση που προτιμά να παίζει:

«Κεντρικός αμυντικός μπορώ να αγωνιστώ καλύτερα, αν και μου αρέσει το κέντρο. Είναι ό,τι καλύτερο όμως για τον προπονητή να παίζει κάποιος σε διάφορες θέσεις γιατί όταν έχει απουσίες μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ίδιο παίκτη σε άλλη θέση».

Για το αν έχει ονειρευτεί κάποιο πρωτάθλημα που θέλει να παίξει:

«Εγώ θέλω να αγωνιστώ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα το ήθελα».

Για το αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από κάποια ομάδα αυτή τη στιγμή:

«Διαβάζω, γράφονται πράγματα, αλλά δεν έχει έρθει κάτι επίσημο. Είμαι προσηλωμένος στην ομάδα μου και βλέπουμε. Υπάρχει κάποιο άγχος με τους σκάουτερ, αλλά προσπαθώ να μην είναι αρνητικό, να το ελέγξω όσο γίνεται καλύτερα»

Για το ότι τον ήθελε ο Κετσπάγια και το τι σκέφτεται για την Ελλάδα:

«Το άκουσα για τον Κετσπάγια και ήταν ωραίο. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα όνειρο για κάθε Κύπριο ποδοσφαιριστή. Αν έρθει κάτι ή αν με θέλει πίσω ο Ολυμπιακός γιατί όχι, ναι».

Για το κεφάλαιο της Εθνικής:

«Σε αυτή τη διοργάνωση εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να πάρουμε όσους πιο πολλούς πόντους μπορούμε και θα πάμε για το ευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι μπορούμε και θα κάνουμε την υπέρβαση. Η Εθνική είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Το να αγωνιστείς για τη χώρα σου είναι ό,τι πιο καλό μπορεί να σου συμβεί και δίνεις το 100% του εαυτού σου. Θέλω να είμαι πάντα προσγειωμένος και ταπεινός».

Για την Ανόρθωση και την πορεία της:

«Η Ανόρθωση ξεκίνησε πολύ χάλια, αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα βρει τον δρόμο της και θα πάει καλύτερα στο μέλλον και ο στόχος τώρα είναι η εξάδα και από του χρόνου με ένα καλό προγραμματισμό και με ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν θα είναι καλύτερη. Μιλώ με Ανορθωσιάτες. Μου στέλνουν μηνύματα να δουν πως πάω και αυτό το εκτιμώ».

Για την παρουσία Ελλήνων και Κύπριων στο Βέλγιο:

«Έχω δει στο γήπεδο κυπριακές σημαίες 2-3 φορές και πήγα απευθείας και τους μίλησα και ήταν ωραίο συναίσθημα».

 

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση