ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επιστήμη για ποδόσφαιρο: «Από μένα, είναι ναι»

Η επιστημονική ομάδα κόντρα στις ομάδες που επιθυμούν τη διακοπή

Το γεγονός πως η UEFA έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της, μεταφέρει την επικαιρότητα σε σχέση με το ποδόσφαιρο σε αρχές πέραν από τις συνηθισμένες του. Η ΚΟΠ και τα σωματεία οφείλουν να περιμένουν και ασφαλώς να σεβαστούν τις όποιες αποφάσεις της πολιτείας για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνοϊού. Έχει σημασία να δούμε τα δεδομένα στο κυβερνητικό ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή και το κάνουμε απαντώντας βασικά ερωτήματα.

Έντονες πιέσεις για να διακοπεί το πρωτάθλημα

Πότε

Τις αποφάσεις θα τις πάρει το υπουργικό συμβούλιο στις 29/4 σε συνεδρία του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα δημοσιοποιηθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές. Μια μέρα πριν (28/4) θα συναντηθεί ο πρόεδρος με την επιστημονική ομάδα για να πάρει τις τελικές εισηγήσεις της πάνω στα μέτρα που μπορούν να χαλαρώσουν.

Πως

Η χαλάρωση δε θα γίνει απότομα αλλά σταδιακά. Σε τρεις φάσεις και κάποιες ενδιάμεσες για συγκεκριμένα πράγματα. Για το ποδόσφαιρο, στην πρώτη φάση είναι το άνοιγμα των προπονητικών κέντρων για προπονήσεις υπό όρους. Μικρές ομάδες παικτών, αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής, τεστ στους εμπλεκόμενους και πιθανότατα με κλειστά αποδυτήρια. Όταν αυτό γίνει, η κατάσταση θα αξιολογείται συνεχώς και αν όλα πάνε καλά σταδιακά θα ανεβαίνουν οι εντάσεις και θα δοθεί το πράσινο φως και για να οριστούν αγώνες. Νυχτερινοί, με διακοπές για να δροσιστούν οι παίκτες.

Αστυνομία

Λέει πως μπορεί να αστυνομεύσει.

Επιστημονική ομάδα

Με δημόσιες τοποθετήσεις τους οι ειδικοί, αναφέρουν πως η πρώτη φάση, προπονήσεις σε μικρά γκρουπ, μπορεί να γίνει. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει χαμηλά και αυτό είναι καλό νέο. Ξαναγράφουμε όμως πως τις τελικές εισηγήσεις τους θα τις κάνουν στις 28/4.

Με κόσμο;

Αυτό δυστυχώς πρέπει να το ξεχάσουμε. Είναι από τα τελευταία πράγματα που θα χαλαρώσουν γιατί 10χιλιάδες σε ένα γήπεδο είναι η μαζικότερη συνάθροιση που μπορεί να υπάρξει στο νησί μας.

Το παρασκήνιο

Η ιστοσελίδα μας έχει αναδείξει πως αρκετές ομάδες, έχοντας καταλάβει πως το παιχνίδι παίζεται κυβερνητικά, κάνουν εκεί τις διεργασίες και βάζουν πιέσεις για να μας κόψει το ποδόσφαιρο η κυβέρνηση. Οι επιστήμονες μέχρι τώρα, μας λένε πως είναι εφικτό να παίξουμε αλλά στην Κύπρο ευδοκιμούν πολλών ειδών «επιστήμονες» και έτσι κρατάμε πάντα και μια πισινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Σχεδόν έντεκα μήνες...

ΑΕΛ: Σχεδόν έντεκα μήνες...

Πιθανώς να είδαν με σκεπτικισμό τη μεταγραφή του οι ΑΕΛίστες όμως καθρέφτης για όλους είναι το γήπεδο
Σάββας Λαζανιάς
 |  ΑΕΛ