ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Έβαλε τον πήχη στο ΔΗΚΟικό ύψος - Ποιοι είναι οι νεοσύλλεκτοι του Υπουργικού

Αποκωδικοποιούμε τους νέους Υπουργούς - Διασώθηκαν φίλες της Φιλίππας

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΣ – ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Χμ. Η επική ατάκα για το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ προ δεκάμηνου ότι «έβαλε τον πήχη ψηλά και πέρασε από κάτω», μετατρέπεται πλέον σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Τον πήχη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε πλέον μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, με τον οποίο πλέον θα συγκυβερνούν, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο, θυμίζει κάτι από Κυβέρνηση εποχών ΣΠΥΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Την ίδια ώρα που ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ φωνάζουν ότι συγκυβερνούν μόνο κατ’ όνομα αφού στην ουσία την χώρα κυβερνά η διαρχία Χριστοδουλίδη – Πρίγκιπα.

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΟΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Πως προέκυψε ο αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός; Η πίεση της κοινωνίας και τα μουρμουρητά έφεραν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συναντάται άρον - άρον με τον κολλητό του φίλο, και πλέον ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ με υπουργική βούλα ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί όπου ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ έκανε ΞΕΚΑΘΑΡΟ στον Πρίγκιπα, ότι πλέον ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να συμπορευτεί με το ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση, αφού το έντονο του φλερτ προς τον ΔΗΣΥ και την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δεν απέδωσε και απλώς έφαγε ΧΥΛΟΠΙΤΑ. Πλέον ο ΔΗΣΥ θα γίνει ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, όπως αποφασίστηκε και σε σημερινή συνάντηση του Εκτελεστικού του Γραφείου. Η συνάντηση των δυο καθόρισε και το μέλλον της σχέσης τους, αφού και ο Πρίγκιπας Νικόλαος, ενίοτε και κλαψουρίζοντας, αναφώνησε ότι θα πρέπει να τον ΣΩΣΕΙ από την διολίσθηση των ποσοστών του και την απώλεια της τρίτης θέσης στον πίνακα κατάταξης των κομμάτων, όπως καταγράφεται σε πληθώρα φανερών και κρυφών δημοσκοπήσεων, λόγω του ότι το ΕΛΑΜ… φαίνεται να καλπάζει.

ΦΙΛΙΠΠικό ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ - ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ

Έτσι και ο φιλεύσπλαχνος ΝικΧρι που είναι λάτρης της αρχαίας γραμματείας και της ρήσης «τον πιστό φίλο εν πόνοις και κινδύνοις γιγνώσκεις» αποφάσισε να τα δώσει όλα στον Πρίγκιπα και ας μουρμουρούν και νοιώθουν ΡΙΓΜΕΝΟΙ - ΘΙΓΜΕΝΟΙ ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ και ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ. Αν τους βαστά ας ΦΥΓΟΥΝ από την Κυβέρνηση… Όσον αφορά δε τα υπόλοιπα πεπραγμένα της συνάντησης ήταν αφενός η επιμονή του Πρίγκιπα ότι θα πρέπει να υπάρξει και ευρύτερος ανασχηματισμός, που αφορά και άλλα Υπουργεία - Υφυπουργεία. Αν και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν είναι ευχαριστημένος από το έργο των Υφυπουργών Πρόνοιας ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – Ναυτιλίας ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ, εντούτοις τις διατήρησε στις θέσεις τους μέχρι νεωτέρας. Βλέπετε προέκυψε και ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της πρώτης κυρίας ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΚΑΡΣΕΡΑ, η οποία δεν θα επιθυμούσε οι φίλες της να δουν την πόρτα εξόδου και να αρχίσουν κλάματα και οδυρμούς. Η ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας έγειρε την πλάστιγγα και για τον διορισμό δυο ακόμη υπουργών, ήτοι του ΜΑΡΙΟΥ ΧΑΡΤΣΙΩΤΗ και της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Άλλο κεφάλαιο, προφανώς είναι ο Υπουργός Οικονομικών ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πρακτόρων της ΞΥΠ, των επονομαζόμενων και σπαγκοραμμένων, ο ίδιος υπέβαλε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του στο παρελθόν, αλλά λόγω επέμβασης των εργοδοτικών οργανώσεων και λοιπών ελιτιστών, για να μην ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ η οικονομική ισορροπία, μέχρι να μάθει ο διάδοχος του τα περί δημόσιου κορβανά, αποφασίστηκε να παραμείνει μέχρι τις επόμενες υπουργικές αλλαγές. Για δε τους άλλους Υπουργούς, η πίεση είναι δεδομένη και πέραν από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ – Υπ. Εργασίας και την ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ - Υπ. Παιδείας που ο Πρόεδρος ΝικΧρι ΣΥΜΠΑΘΕΙ ανυπερθέτως και είναι τα ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ του ΠΑΙΔΙΑ, οι υπόλοιποι είναι υπό δοκιμασία.

Αν θέλει κάποιος να καθορίσει χρονικό ορίζοντα για τον νέο ανασχηματισμό θα πρέπει ενδεχομένως να τοποθετείται μετά τις διπλές εκλογές του Ιουνίου, εκτός κι αν υπάρξει νέα αναταραχή στον Προεδρικό εγκέφαλο και επιθυμήσει να συνδυάσει τον διορισμό Υφυπουργού Μετανάστευσης τους επόμενους μήνες με νέες αλλαγές και προτού τα εναπομείναντα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, κλειδώσουν το προσφιλές 18μηνο που θεμελιώνει Υπουργική σύνταξη. Ε, μα όσοι έμειναν είναι εκατομμυριούχοι που δεν έχουν τέτοια ζητήματα (Ιωάννου - Παπαναστασίου - Βαφεάδης).

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ

Προχωρούμε σε ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των νέων Υπουργών βάσει των πληροφοριών που περισυνέλεξαν οι πράκτορες της ΞΥΠ

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΡΤΣΙΩΤΗΣ (Υπ. Δικαιοσύνης - Δημόσιας τάξης): Ανήκει στο στρατόπεδο όσων ενστερνίζονται τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Φοιτητής ανήκε στο ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ (φοιτητική οργάνωση που ίδρυσε ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας - Διγενής) ενώ με την επάνοδο του στην Κύπρο ίδρυσε με άλλους ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ - ΓΡΙΒΙΚΟΥΣ την επονομαζόμενη πλατφόρμα «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ». Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Λεμεσού ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ κατά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές και δικηγόρος του σε υποθέσεις που κατηγορείτο για προσηλυτισμό νέων στον μοναχικό βίο, τις οποίες και κέρδισε στο Δικαστήριο. Γαμπρός του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ και Προέδρου του Συνδέσμου Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού (ΣΑΠΕΛ) ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΠΑΠΑΡΕ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί Συναγερμικός. Πάντως έχει κοινά με την Φιλίππα. Συμπολίτες - Δρασίτες και με τον ίδιο πνευματικό… ΕΧΕΓΓΥΑ.  Αντικαθιστά την ΑΝΝΑ ΠΡΟΚΠΙΟΥ ΚΟΥΚΚΙΔΟΥ, που ΑΔΙΚΗΣΕ τον εαυτό της αφού σε οποιοδήποτε άλλο Υπουργείο θα μπορούσε να ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ. Ωστόσο διάλεξε το επαίσχυντο που δεν συνάδει με το ταμπεραμέντο της. Θα έπρεπε να γνωρίζει η αγαπημένη μας χαμογελαστή Αννούλα ότι στην ζωή τα μεγάλα ΟΧΙ μας καθοδηγούν στο σωστό δρόμο…

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Υπ. Γεωργίας): Η ομορφούλα Δίδυμος στο ζώδιο και επικοινωνιακή (πως καταλαβαινόμαστε εμείς οι Δίδυμοι ότι έχουμε δυο εαυτούς και αναλόγως χρησιμοποιούμε κατά περίσταση τον ιδανικό) ΚΑΤΑΦΕΡΕ να προσελκύσει με την δράση της ως Επίτροπος Περιβάλλοντος τα βλέμματα του Προεδρικού ζεύγους. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις στο Προεδρικό με την πρώτη κυρία (περί ανακύκλωσης και άλλων πράσινων αναταραχών) της έδωσαν γερές βάσεις για να καταλάβει το Υπουργείο. Αν και γνήσια ΕΔΕΚίτισσα, εντούτοις πλέον ο Σιζόπουλος θεωρεί ότι το Μαράκι ανήκει στο στρατόπεδο Χριστοδουλιδικών και δεν καταλογίζεται ως ημέτερη. Αντικαθιστά τον ΠΕΤΡΟ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ (ΔΗΠΑ) που προσπάθησε μεν, αλλά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ (Υπ. Υγείας): Αμάν φίλε μου που μπλέκεις. Στο κινούμενο ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, που ούτε οι σπουδές στο Κέιμπριτζ μπορούν να βοηθήσουν, με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα εκατομμυρίων. Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, παιδί εργατικό και φιλόδοξο έχει την ευκαιρία να αφήσει το ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ του στο Υπουργείο. Εύχαρις για τον διορισμό και οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ - ΧΡΥΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ γιατί κλείδωσαν την επανεκλογή τους στις βουλευτικές του 2026, αφού ο Μάικλ είναι ο μοναδικός ισχυρός αντίπαλος. Πονηρέ Πρίγκιπα. Ικανοποίησες τους πάντες. Αντικαθιστά την ΠΟΠΗ ΚΑΝΑΡΗ, μια αξιοπρεπή κυρία που υπό άλλες συνθήκες και ενδεχομένως πιο νεότερη, να μπορούσε να αντεπεξέλθει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΜΑΣ (Υπ. Άμυνας): Επανόρθωσε το λάθος του να μην τον διορίσει στο πρώτο Υπουργικό συμβούλιο σε θέση Υφυπουργού παρά τω προέδρω. Πλέον Ο ΒασΠαλμ, ισοφαρίζει το Παγκύπριο ρεκόρ του φίλου μου πρώην Υπ. Παιδείας - Γεωργίας ΚΩΣΤΑ ΚΑΔΗ, που υπηρέτησε σε 3 διαφορετικές Κυβερνήσεις. Ο Μπίλης Πάλμ ήταν μέλος των Κυβερνήσεων Τάσσου - Αναστασιάδη και τώρα Χριστοδουλίδη. Προέρχεται από την ΔΗΠΑ, αν και οι ΔΗΠΑτζήδες λένε ότι δεν ξέρει που είναι τα νέα γραφεία του κόμματος. Ο ΝΙΚΧΡΙ υποσχέθηκε από τον Σεπτέμβριο ότι θα τον διόριζε. Από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ανασχηματισμού είναι η ΕΚΔΙΩΞΗ του ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Διερευνούμε και θα σας αποκαλύψουμε οσονούπω, αφού ο Γιωργάλλας ήταν χαμηλών τόνων, εργατικός και πατριώτης. Ενδεχομένως να ΕΝΟΧΛΗΣΕ κάποιους ότι ήθελε ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ και ζητούσε κονδύλια. Κάποιοι τον καταλογίζουν στην ΕΔΕΚ και εισήγηση Σιζό, αλλά μάλλον δεν στέκει…

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ (Υφ. Καινοτομίας): Βρε – βρε καλώς τον χωρκανό. Ρε εσύ - μπορεί και συγγενής - γιατί δεν λες ότι κατάγεσαι από το Παλαιχώρι και ότι είσαι γόνος πολυμελούς οικογενείας (αν δεν έχασα το μέτρημα έχεις άλλα 10 αδέλφια;) Ο Δαμιανού που ΔΙΕΠΡΕΨΕ στον τραπεζικό τομέα και έφθασε μέχρι και Διευθυντής της JCC και ανήκει στο ΔΗΚΟ. Αναλάμβάνει βαρύ φορτίο με αρκετές προκλήσεις και αντικαθιστά τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΧΑΤΖΗΖΑΧΑΡΙΑ που επέδειξε υψηλό αίσθημα αξιοπρέπειας και παραιτήθηκε προτού τον ξεφτιλίσει ο ΝικΧρι. Λέγεται ότι πληροφορήθηκε εγκαίρως από τους ΔΙΑΡΡΟΕΙΣ του Προεδρικού ότι ήταν στην λίστα μελλοθανάτων. Λογίζεται ως Συναγερμικός αν και κάποιοι λένε ότι στον διορισμό του έβαλε το χέρι του ο Σιζόπουλος.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΑΟΥΝΑ: (υφ. Ευρωπαικών θεμάτων): Ο ορισμός της έκφρασης το δεξί χέρι του Προέδρου από την εποχή που ήταν στο ΥΠΕΞ. Ο ΝΙκΧρι την ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ και τυφλά και ενδεχομένως να την θεωρεί και ως την πέμπτη κόρη του (αμάν Πρόεδρε χαρέμι έχεις…).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΤΕΣ (Επίτροπος πολίτη): Μα δεν μας έλεγε ο ΝικΧρι ότι θα καταργούσε την θέση; Τέλος πάντων ο Πανίκος που τα παλάτια του Πρίγκιπα, καθότι εκπαιδευμένος ΔΗΚΟικός θα είναι εκεί κοντά στο Προεδρικό, όπου και κατοικοεδρεύει μέχρι τώρα και θα αποτελεί τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ Άιντε και καλές δουλειές. Δώστου ρουσφετιού στ’ αυτιά, μπας και προλάβει να σωθεί ο Πρίγκιπας.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Επ. Ορεινών περιοχών): Το Τζυπερουντιώτικο είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Πρώην αξιωματούχος της ΝΕΔΗΣΥ Λεμεσού, διέφυγε από τους γαλάζιους και στις βουλευτικές εκλογές του 2021 ψήφισε ΕΛΑΜ και ΑΝΤΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ. Αμάν τα χάπια μου τα μαύρα. Μα κανόνισε ο Θεμιστοκλέους διορισμό; ΟΥΑΟΥ. Πάντως ο Πάμπος διαμένει στην Κυπερούντα, οπόταν γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Στήριξε Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές και προφανώς δεν ανήκει πλέον στον ΔΗΣΥ.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (Επ Περιβάλλοντος): Λέτε με προξενητή τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ να διορίστηκε το στέλεχος των Οικολόγων και αφού το προανήγγειλε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ και εν όψει της συνεργασίας (Οικολόγοι - ΑΙΧΜΗ) όπως γράφαμε; Ίσως και άσε τον Σιζό να ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ, ενίοτε και παραπλανητικά. Πλέον οι Οικολόγοι είναι συγκυβέρνηση και δεν μάθαμε αν ο Περδίκης ρώτησε κάποιον στο κόμμα, πριν αποδεχτεί να διοριστεί στέλεχος του, στην Κυβέρνηση. Πάντως η Αντωνού του Θεοδόση διορίστηκε και επί διακυβέρνησης Χριστόφια ως Διευθύντρια του διαχειριστικού σχεδίου του Ακάμα.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Τι θέλετε ρε αχάριστοι να κάνει άλλο για εσάς ο Πρόεδρος σας; Μέχρι και Υπουργούς διώχνει προ 18μηνου για να μην πληρώνει το κράτος συντάξεις. Πόσο δηλαδή να σας σκεφτεί ο Γεροσχηπιώτης. Α και το άλλο. Φαίνεται ότι είναι ευχαριστημένος από την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ του ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ εξ ου και το τρίδυμο Λετυμπιώτης - Βίκτωρας - Αντωνίου παραμένει σταθερό… Πετάει η ομάδα. Πως το είπε και ο ΝΑΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ο εκλογολόγος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ. Ο Χριστοδουλίδης κάνει προεκλογικό για το 2028. Αμάν τα προεδρικά χάπια μου…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση