ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μην βγει ο Μπεργκ (Παμπορίδης) …Σοφρώνης (Πρίγκιπας) ή Τσόρνιγκερ (Πρύτανης- Αχιλλέας Δ.)

Πρότυπο - μοντέλο Ομόνοιας και Σταύρου Παπασταύρου

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Κι αφού ποδοσφαιροποιήσαμε την πολιτική να επισημάνουμε ότι στο ΑΚΕΛ ψάχνονται και φαίνεται να καταλήγουν σε μοντέλο ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Ομόνοιας. Όπου ανέθεσαν σε κάποιο δεξιό με ακραίες νεοφιλελεύθερες τάσεις να οδηγήσει το κόκκινο καράβι στην γη της επαγγελίας. Όλες οι επιλογές που τίθενται ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ , η οποία θα κάνει μια ανάλυση σε αυριανή συνεδρία της, έχουν δεξιό πρόσημο και σίγουρα απουσιάζει καθαρόαιμη ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

• Μπορεί δε στο Προεδρικό και ΔΗΣΥ να διανύουν περίοδο εσωστρέφειας με τις δυο υποψηφιότητες, αλλά και στο ΑΚΕΛ δεν διάγουν ανθόσπαρτο βίο με τον Γενικό Γραμματέα ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ να μην έχει προλάβει να απολαύσει τον μήνα του μέλιτος μετά τον γάμο με την εξουσία και μπήκε στα βάσανα. Όπως μας έλεγε και επιφανές στέλεχος του ΑΚΕΛ «όλα του γάμου…δύσκολα». Η κόκκινη καρέκλα μάλλον προσομοιάζει με νάρκη που μπορεί να εκραγεί με την πρώτη λανθασμένη κίνηση.

• Μπορεί οι φίλοι μου -επονομαζόμενοι από την στήλη και που αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση το προσωνύμιο- ΝΕΟΑΚΕΛΙΚΟΙ να δείχνουν ότι έχουν σημαντική ισχύ στο ΑΚΕΛ, αλλά φαίνεται ότι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ και οι τέως που δεν θα αφήσουν την μάχη των προεδρικών εκλογών να διεξαχθεί με το σύστημα Μπεργκ. Για να ξεκαθαρίζουμε την όλη κατάσταση. Οι νέο ΑΚΕΛικοί, μια κάστα νεαρών, μορφωμένων κάποιοι δε εξ αυτών με αριστερή φιλοσοφία αλλά δεξιά τσέπη, διαβλέπουν ότι το πρότυπο που ακολουθήθηκε στην Ομόνοια με Παπασταύρου και Μπέργκ μπορεί να πετύχει και στο κόμμα. Έτσι και προτείνουν τον διαφανοκέφαλο ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΜΠΟΡΙΔΗ ως την λύση που θα τους δώσει την νίκη στις Προεδρικές εκλογές, όπως πέτυχε και ο Νορβηγός προπονητής πέρυσι όταν κατέκτησε η Ομόνοια μετά από πολλά χρόνια ξηρασίας το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Η κόκκινη καρέκλα μάλλον προσομοιάζει με νάρκη που μπορεί να εκραγεί με την πρώτη λανθασμένη κίνηση

• Στην προκειμένη να επισημάνουμε ότι το σύνθημα που μετέφερε η καλή συνάδελφος στον Πολίτη Κατερίνα Ηλιάδη ότι «είναι τρελός ο φαλακρός» αποτελεί και το συνθηματικό των νεοΑΚΕΛικών και η ΞΥΠ γνωρίζει πως διέρρευσε η πληροφορία. Εξάλλου ο κόκκινος σύντροφος πέρασε από πειθαρχικό γιατί όντας πράκτορας της ΞΥΠ μετέφερε πληροφορίες σε άλλο στρατόπεδο.

• Πάμε πιο κάτω. Στην αυριανή συνεδρία της ΚΕ του ΑΚΕΛ ζήτησαν να παραστούν αν και δεν είναι μέλη οι τέως ηγέτες του κόμματος ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και ΠΑΜΠΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ή αν προτιμάτε το δίδυμο των πλοιάρχων του κόκκινου καραβιού που μόλις πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε. Οι Κυπριανού- Κυρίτσης επιμένουν ότι η λύση για το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές εκλογές είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ. Μάλιστα τον προσομοιάζουν και αυτοί με τον προπονητή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΟΡΝΙΓΚΕΡ, ο οποίος οδηγεί την ομάδα της Λεμεσού στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Οι δυο τέως ηγέτες του ΑΚΕΛ, επιμένουν ότι με τις κατάλληλες διεργασίες και την ανάλογη εκπαίδευση και αφού μιλάμε με ποδοσφαιρικούς όρους, με το σωστό σύστημα, μπορεί να κερδίσουν το πρωτάθλημα της πολιτικής. Αν και δεν συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να επιβάλουν την άποψη τους, εντούτοις Κυπριανού- Κυρίτσης θα επιμένουν μέχρι τέλους.

• Ως εναλλακτική δίνουν και τον δικηγόρο ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ο οποίος με τα υφιστάμενα εσωκομματικά δεδομένα του ΑΚΕΛ διατηρεί τι λιγότερες πιθανότητες για να πάρει το χρίσμα. Ο Αχιλλέας διαθέτει υποστηρικτές στο κόκκινο πόλεμο επικράτησης, αλλά η πτέρνα του (θέσεις στο Κυπριακό ) μάλλον του στερεί βαθμούς.

• Μέσα σ’ όλα αυτά παρουσιάζεται και ο ΣΟΦΡΩΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ που αναμόρφωσε το ΑΠΟΕΛ και μπορεί να οδηγήσει στο πρωτάθλημα με τις ανάλογες προϋποθέσεις, αλλά και εφόσον στηριχθεί από όλο το οικοδόμημα. Στην προκειμένη, όπως αντιλαμβάνεστε Σοφρώνης είναι ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ που είναι και ΑΠΟΕΛίστας , αλλά αυτό ποσώς ενοχλεί τους συντρόφους. Εξάλλου, μπορεί με ελάχιστες λεκτικές προσθήκες η αλήστου μνήμης ατάκα του αείμνηστου Δημήτρη Χριστόφια «περί του αδρώπου που άλλαξε σιόρ» αναφερόμενος στον ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ όταν επιχειρούσε το ΑΚΕΛ να πείσει τους αριστερούς να τον ψηφίσουν να υποβοηθήσει. Μπορεί κάλλιστα να συνθηματολογήσουν με την ατάκα « άλλαξε ο γιος του αδρώπου σιόρ» και όλα καλά…

• Δύσκολη περίπτωση και του Πρίγκιπα, αφού όπως σας πληροφορήσαμε τόσο οι σχετικές δημοσκοπήσεις που διενήργησε το ΑΚΕΛ και μένουν κλειστές στα γραφεία του ΣτεφΣτεφ στην Εζεκία Παπαϊωάννου, όσο και οι φωνές της βάσης για να μην δώσουν την ψήφο τους στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ …προβληματίζουν. Αν και δεν πρέπει να αποκλείεται οτιδήποτε, αφού ο Πρίγκιπας έχει αρκετούς και δυνατούς συμμάχους εντός του ΑΚΕΛ που δεν βλέπουν άλλη επιλογή παρά τον Πρίγκιπα ως επιλογή που θα τους οδηγήσει στα απάνεμα λιμάνια της νίκης…Στο τραπέζι είναι και καυτός εκβιασμός του ΔΗΚΟ είτε τους ψηφίζουν διαφορετικά οδεύουν σε άλλες πορτοκαλιές.

• Ας αφήσουμε τους συντρόφους και να τους ευχηθούμε καλά ξεμπερδέματα. Αν και όλο το πολιτικό σκηνικό συνιστά ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ και γρίφο δυσεπίλυτο, αφού σε όλα τα κόμματα υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Φαίνεται ότι η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ασχολήθηκε και με τα κόμματα επιβάλλοντας τους ποινή αναστολή και δίνοντας τους περίοδο περίσκεψης και ανάνηψης από την μέχρι τούδε δράση τους, διαφορετικά ο αναπεπταμένος πέλεκυς της Θείας Δικαιοσύνης θα πέσει …

• Εμείς από τις 21.1.2022 σε σχετικό σημείωμα υπό τον τίτλο «Mαίνεται υπόγειος ενδοΣυναγερμικός και ενδοκυβερνητικός πόλεμος» περιγράφαμε την κατάσταση σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ. Ανάμεσα σ’ άλλα σημειώναμε ότι «όπως δε πληροφορείται πράκτορας της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό και το κλίμα στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι το ιδανικότερο, αφού υπάρχει ο ΑΔΙΟΡΑΤΟΣ – ενίοτε και φανερός- διχασμός ανάμεσα στους Υπουργούς και άλλα στελέχη του Προεδρικού που πρόσκεινται σε ένα εκ των δυο υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.».

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Ότι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΜΑΣ ωθήθηκε στην παραίτηση είναι ξεκάθαρο και πασιφανές . Αν είναι δόκιμο και δημοκρατικό και πολιτικά ορθό, να αποδομούνται και μετέπειτα να καρατομούνται πολιτικοί αξιωματούχοι που δεν υπακούουν στα κελεύσματα του προεδρικού κονκλαβίου και των πατρώνων τους είναι κάτι που θα διαφανεί στο μέλλον, πόσο θα επηρεάσει τον προεκλογικό αγώνα. Η απορία είναι όμως. Ξεχνούν όλοι που μετέρχονται τέτοιες μεθόδους ότι ενδεχομένως να υπάρχει και δεύτερος γύρος εκλογών και αυτούς όλους που πολεμούν με πάθος, καρατομούν, λοιδορούν και διώχνουν από τα πόστα τους ενδεχομένως να τους χρειαστούν; Το χάσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα καλύπτεται και θα οδεύσουν σε άλλες επιλογές…

• ΥΓ: Επιστρέφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΣΙΟΣ στο Προεδρικό για να πάρει θέση Υφυπουργού παρά τω Προέδρω. Αν θέλετε προσομοίωση η ανανέωση - ανακύκλωση συνεχίζεται ή μπορεί να πείτε και η αναστήλωση των διατηρητέων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση