ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Προεδρικές ρίχνουν γέφυρες επικοινωνίας ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ και επιχειρείται ΣΑΣΜΟΣ

Η Αννίτα Δημητρίου ετοιμάζεται να χτίσει νέο περικαλλή Ναό της Δημοκρατίας

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Κάτι σαν νόστος και νοσταλγία για τις ρίζες, την κοινή πορεία και τις μάχες που έδωσαν άρχισε να διατρέχει τις φλέβες και την συμπεριφορά των στελεχών της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΔΗΚΟ. Περισσότερο όμως απ’ όλους το παραπούλι των δυο η Συνεργασία Δημοκρατικών δυνάμεων, πέραν από τα συναισθηματικά επιχειρεί και να οδηγήσει τα δυο κόμματα σε συνεργασία και να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις διεργασίες για Προεδρικές εκλογές. Εξάλλου το DNA των ΔΗΚΟΙΚΩΝ και ΔΗΠΑΤΖΗΔΩΝ τους «φωνάζει» επιτακτικά. Θέλουμε εξουσία γιατί αυτό είναι μέρος των κυττάρων και του οργανισμού του κάθε ΔΗΚΟικού νυν και πρώην και το γενετικό υλικό υπερτερεί κατά τους επιστήμονες των πάντων συνθηκών και περιβάλλοντος.

• Προς τούτο και κάποιοι εκ των στελεχών των δυο κομμάτων ρίχνουν ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, με ορισμένους εξ αυτών μάλιστα να προσδοκούν όπως στηρίξουν κοινό υποψήφιο στις Προεδρικές εκλογές. Αν θα είναι ο Πρίγκιπας ή κάποιος άλλος που θα αποφασίσουν από κοινού είναι κάτι που αφήνεται να εξετασθεί σε εύθετο χρόνο και αναλόγως των συνθηκών. Και σίγουρα ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα είναι και πιο δυνατοί στις διεκδικήσεις τους. Εξάλλου μην ξεχνάμε τα αλήστου μνήμης συνθήματα που βροντοφώναζαν όλοι μαζί, από τον Νικόλα έως την Χριστιάνα, τον Χρύση , τον Κουλία και από τον Κάρογιαν έως τον Βότση, τον Μουσιούττα και τον Τρυφωνίδη ότι «το ΔΗΚΟ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» και το άλλο «ότι κι αυτή η νίκη ανήκει στο ΔΗΚΟ».

• Εμείς παρατηρήσαμε τις επιθέσεις φιλίας εκατέρωθεν στο Κοινοβούλιο, όπως περιγράφει το σχετικό ελαφρολαικό άσμα που άδουν περιπαθώς οι τεράστιοι ΤΩΝΗΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ και ΣΤΕΛΑ ΓΚΡΕΚΑ « γύρισε /σε περιμένω γύρισε» που ερμήνευε έξοχα και ιδιαιτέρως τονικά, ΔΗΚΟικός βουλευτής σε ομολόγους του ΔΗΠΑτζήδες. Κι από την άλλη η υπόμνηση ΔΗΠΑτζή βουλευτή προς τον Διοικητή της ΞΥΠ, ότι εφόσον τα δυο κόμματα θα διεξαγάγουν τα συνέδρια τους το μεθεπόμενο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ας τα πραγματοποιήσουν μαζί και να μην έχουν και περιττά έξοδα. Ε, ναι μια οικογένεια με δυο παιδιά δεν θα κάνει την ίδια μέρα, σε ξεχωριστό χώρο πάρτι, γιατί τσακώθηκαν προσωρινά για τα γλειφιτζούρια.

• Όσον αφορά τον υποψήφιο που θα θέσουν στο τραπέζι μπορεί να είναι κάποιος εκ των δυο Προέδρων των κομμάτων , αν και λόγω του ότι οι επαφές του ΔΗΚΟ με το ΑΚΕΛ είναι σε εξέλιξη, θα μπορούσε να υποβληθεί η υποψηφιότητα ΠΡΙΓΚΙΠΑ με αρκετές πιθανότητες για να γίνει ευκολότερα αποδεκτή. Προφανώς και αν δεν ευοδωθεί η συνεργασία με ΑΚΕΛ μπορούν αμέσως να στραφούν σε κάποιο εκ των υποψηφίων του ΔΗΣΥ (ΦΟΥΛΗ- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ) και να πάρουν και τα ανάλογα ανταλλάγματα.

• Κι επειδή η ΞΥΠ έγινε δέκτης κάποιων ψιθύρων που ακούστηκαν στο παρασκήνιο και συνέλεξαν οι πράκτορες που περιδιαβάζουν σε κομματικά επιτελεία, περί παραχώρησης πέντε Υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου και του Εξωτερικών ως δέλεαρ και την Προεδρία της Βουλής στον Νικόλα και μετακίνηση της Αννίτας ως Επίτροπος στην Ε.Ε, για να επιτευχθεί η συνεργασία με ΔΗΣΥ, εντούτοις διατηρεί επιφυλάξεις κατά πόσον όντως υποβλήθηκε τέτοιου είδους πρόταση , προτού καν ξεκαθαρίσει η επιθυμία του ΔΗΚΟ. Εμείς ως σοβαρή υπηρεσία δεν ακούμε τις κουβέντες των παρασκηνίων που ενίοτε ανάγονται στην προσπάθεια για προσωπική επίδειξη κάποιων εκ των ψιθυριστών.

• Πάντως για να επιστρέψουμε στο προκείμενο, για να επιτευχθεί ενός είδους κοινή συμπόρευση ΔΗΚΟ- ΔΗΠΑ στις Προεδρικές εκλογές, θα πρέπει να γίνει ΥΠΕΡΒΑΣΗ πρώτα και πάνω απ’ όλα από τους δυο Αρχηγούς και να επιτευχθεί, όπως προσδιορίζουν και τα δημοφιλή τηλεοπτικά σίριαλ «ΣΑΣΜΟΣ» όπως προσδιορίζεται στην Κρήτη και στην ομώνυμη σειρά του ΑΛΦΑ ή ΣΙΑΞΗ όπως την παραλλάσσουν στην Μάνη και προβάλλεται στην « Γη της Ελιάς». Στο Κυπριστάν δεν έχουμε παρόμοιου είδους εκφράσεις παρά μόνο ρήσεις όπως να «δώσουμε τα χέρια να πάει πάσα κακό». Βλέπετε δεν είμαστε και τόσο θυμωθκιάρηες ή τραβάμε όπλα σε διαμάχες όπως τα αδέλφια σε Κρήτη και Μάνη.

• Ωραία, θα σας ενημερώνουμε δια τα περαιτέρω και βλέπουμε αναλόγως στην πορεία τι θα προκύψει με τους νυν τέως και παραπλήσιους ΔΗΚΟικούς.

• Ετοιμάζει την αντεπίθεση της η Πρόεδρος της Βουλής και θέλει να ανεγείρει περικαλλή Καθεδρικό Ναό για την Δημοκρατία. Ε, ο Αρχιεπίσκοπος και οι λοιποί Ιεράρχες προέβησαν σε τέτοιου είδους ενέργειες γιατί να μην προχωρήσει και η Αννιτούλα μας , αφού οι κατοικοεδρεύοντες στην Βουλή γνωρίζουν ότι η παρούσα κτηριακή υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο, ως μνημείο- μουσείο.

• Θα το θέσει η Αννιτούλα οσονούπω στους Αρχηγούς των κομμάτων και θα επιδιώξει να πάρει την συναίνεση τους, αφού το κτήριο του Κοινοβουλίου είναι πεπαλαιωμένο και θα πρέπει να περάσει στην νέα εποχή και η Νομοθετική εξουσία. Ακόμη και στην ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ , το ΜΑΛΑΟΥΙ και άλλες χώρες αγαπημένες της στήλης που προσομοιάζουν με το Κυπριστάν , διαθέτουν κτήρια Κοινοβουλίου που αντικατοπτρίζουν το κύρος του θεσμού. Τα ενοικιαζόμενα κτήρια και ο διαχωρισμός τους σώματος σε Άνω και Κάτω Βουλή όπως γίνεται τώρα με τις συνεδρίες να πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό και να πληρώνει η Βουλή στο Υφυπουργείο Τουρισμού χρήματα ( γελοίο, αλλά είναι τυπικότητα να αλλάζει τσέπες το χρήμα των φορολογούμενων) δεν είναι λειτουργικός. Όσον αφορά τα περί κόστους και άλλα συναφή που θα προβληθούν στην πορεία θα μπορούν να μπουν τμηματικά τα κονδύλια στους προϋπολογισμούς για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο.

• Για να δούμε τι θα καταφέρει η Αννιτούλα που ενίοτε ως δασκάλα θέλει να βάλει σε τάξη τους ατίθασους μαθητές της.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Αμάν αυτός ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Εξουδετέρωσε τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ από το πολιτικό σκηνικό του Κυπριστάν και όσοι τον είχαν υπόψη για υποψήφιο για την Προεδρία το 2023 μάλλον πάγωσαν όπως και οι πολίτες στην Αττική Οδό. Αυτά έχει η πολιτική όταν δέχεσαι ότι σου προτείνουν και κυρίως όταν έχεις να κάνεις με τον γνωστό γκαντέμη Μητσοτάκη που επί διακυβέρνησης του συνέβησαν τα πάντα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση