ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΠΑ με Παπαδάκη Ευρωεκλογές - Παπαδούρης VS Ατταλιδικοί στους Οικολόγους

Διαπραγματεύονται Κάρογιαν - Παπαδάκης - Χαμός στους Οικολόγους

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΠΑ - ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Αναταραχές στο πολιτικό σκηνικό με τους κομματικούς ταγούς να επιστρέφουν ανανεωμένοι και έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, να ρίξουν τα συναγωνιστικά μαχαιρώματα και τελικά να οδηγηθούν σε εσωστρέφεια ή ενίοτε κάποιοι να προχωρήσουν ένα βήμα πιο κάτω. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν μέχρι πιο κάτω στις ευρωεκλογές είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ) ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΟΓΙΑΝ και ο Ευρωβουλευτής πρώην της ΕΔΕΚ και νυν εκ των ηγετών του υπό εκκόλαψη Σοσιαλδημοκρατικού κινήματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ. Ήδη οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν παρασκηνιακά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με κύριο στόχο να ανιχνεύσουν τα περιθώρια συνεργασίας τους, χωρίς φυσικά να θέλουν ευρεία προβολή, λόγω ιδιαζουσών συνθηκών, αλλά η ΞΥΠ τους ανίχνευσε και σας ενημερώνει.

Η έκβαση της συνεργασίας ΔΗΠΑ - Σοσιαλδημοκρατών Παπαδάκη έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και πολλά εμπόδια να ξεπεράσει, αλλά στην βάσει του πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώνεται είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για να επιχειρήσουν τα κόμματα να εκλέξουν Ευρωβουλευτή ή έστω να έχουν μια ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Όπως μας ενημερώνει ο ανεμογάμης πράκτορας της ΞΥΠ, η ΔΗΠΑ έχει να αντιμετωπίσει αρκετούς σκοπέλους με τον Πρόεδρο της ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ να θεωρεί ότι η διπλή αναμέτρηση Ευρωεκλογών - τοπικής αυτοδιοίκησης, θα είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για την μετεξέλιξη του κόμματος και την καθιέρωση του ως μια πολιτική δύναμη με ισχυρό έρεισμα στην κοινωνία.

ΟΙ ΔΗΠΑτζήδες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΕΥΣΕΒΟΠΟΘΙΣΜΟΙ ΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

Αν αρχίσουμε με τις παραμέτρους, που οδηγούν και στην αναζήτηση συμμαχίας με τους Σοσιαλδημοκράτες του Παπαδάκη, να επισημάνουμε ότι οι ΔΗΠΑτζήδες δεν επιθυμούν συνεργασία με ΔΗΚΟ, αφού τους χωρίζουν ακόμη αρκετά, η συνύπαρξη τους και σε εκλογικές αναμετρήσεις πέραν από την συγκυβέρνηση, θα είναι εντόνως σημειολογική, αφού οι πολίτες που περιφέρονται στα δυο κόμματα, που εν πολλοίς είναι συγκοινωνούντα δοχεία ενδεχομένως να προτιμήσουν το μεγαλύτερο (ΔΗΚΟ) και να απαξιώσουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μικρότερου σχηματισμού – πάντα στις παρούσες συνθήκες- προκαλώντας ζημιές στο κόμμα.

Όσον αφορά την συμμαχία με ΕΔΕΚ ο Μάριος Κάρογιαν την ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ εξ αρχής και είχε μάλιστα διαμηνύσει στον Πρόεδρο της ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ, ότι οι περί του αντιθέτου διαδόσεις από κολαούζους και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια προκαλούν προβλήματα στα δυο κόμματα. Η δε πρόσθεση που προβαίνουν ορισμένοι αιθεροβάμονες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας που απλώς καταδεικνύουν τα κίνητρα τους αναφέροντας ότι συμμαχία ΔΗΚΟ - ΔΗΠΑ - ΕΔΕΚ μπορεί να πάρει ποσοστό πέραν του 26%, μάλλον κατατάσσεται στην δημοσιογραφική αγραμματοσύνη και την σύγχυση τους στις μαθηματικές πράξεις. Μάλιστα, η εν λόγω προσπάθεια προκάλεσε πέραν από τη ΘΥΜΗΔΙΑ και την ΟΡΓΗ των ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ, οι οποίοι θεωρούν τέτοιου είδους ευφάνταστες ιδέες που εκκολάπτονται από παρακοιμώμενους στα δυο κόμματα ότι προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στα εσωκομματικά.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Προφανώς και η συνεργασία ΔΗΠΑ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ θα προκαλέσει την ΟΡΓΗ της ΕΔΕΚ και του ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, αφού ο εταίρος τους στην συγκυβέρνηση θα συμμαχήσει με ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΕΧΘΡΟ και θα δώσει οντότητα στους αντάρτες και αποχωρήσαντες ΕΔΕΚίτες με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο κόμμα. Ωστόσο, η ΔΗΠΑ διαμηνύει ότι άλλο συγκυβέρνηση και διαφορετικές είναι οι εσωκομματικές συνεργασίες. Ακόμη ο ανεμογάμης της ΞΥΠ που περιφέρεται στην ΔΗΠΑ και έχει πληροφορίες και από τις Βρυξέλλες, μας πληροφορεί ότι αν ευδοκιμήσει η συνεργασία, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ παρουσιάζεται έτοιμος να μην είναι ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στις ευρωεκλογές, ώστε να δώσει χώρο σε άλλους Σοσιαλδημοκράτες να ενισχύσουν το ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ψηφοδέλτιο και στους ενδιαφερόμενους ΔΗΠΑτζήδες να θεωρούν ότι θα έχουν ευκαιρία εκλογής χωρίς κάποιον αντίπαλο στο ψηφοδέλτιο που ξέρει καλά τα μονοπάτια και τις χαράδρες των ευρωεκλογών.

Ήδη στην ΔΗΠΑ χθες προέβησαν σε μια πρώτη εσωκομματική κουβέντα περί των Ευρωεκλογών σε επίπεδο Πολιτικής επιτροπής και άναψαν τα φώτα - ε, δεν αρκεί στον Κάρογιαν μόνο το πράσινο- για να προχωρήσει για τα περαιτέρω… Ο δε Πρόεδρος της ΔΗΠΑ θέλει να ανιχνεύσει και το έδαφος και να επιδιώξει ανοίγματα και προς τους ανένταχτους ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙκούς, οι οποίοι αποσκίρτησαν από τον ΔΗΣΥ και περιφέρονται ΑΣΤΕΓΟΙ. Αμάν ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μου και ο Αρμένιος ετοιμάζει λαχματζού στους θαμώνες των γαλάζιων Χριστοδουλιδικών εστιατορίων…

ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΑΤΤΑΛΙΔΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ όπου διαφάνηκαν για μια ακόμη φορά οι διαφορετικές αντιλήψεις σε μείζονα θέματα, αλλά και οι υποβόσκουσες διαμάχες και συγκρούσεις, αλλά και ο διαχωρισμός του κινήματος σε στρατόπεδα με οπλισμένους στρατιώτες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, διαφαίνεται ότι η προσπάθεια των επονομαζόμενων ΑΤΤΑΛΙΔΙκών, ήτοι όσων ΣΥΣΠΕΙΩΘΗΚΑΝ γύρω από την βουλευτή των Οικολόγων στις προεδρικές εκλογές όπου στήριξαν τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ, και μέχρι πρότινος φάνηκε ότι θα κυριαρχούσε με την ΑΝΟΧΗ του Προέδρου των Οικολόγων ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΥ, βρήκε το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ και ισχυρό αντίπαλο, τον βουλευτή ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΠΑΔΟΥΡΗ.

Η πρώτη δημόσια έκρηξη και ένδειξη της ύπαρξης δυο στρατοπέδων στους Οικολόγους διαφάνηκε ξεκάθαρα, από τις σφοδρές επιθέσεις που φθάνουν σε επίπεδα ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ που δέχτηκε ο Παπαδούρης, λόγω της προώθησης ενός άρθρου της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ και του ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ περί του μεταναστευτικού. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι Ατταλιδικοί και με μπροστάρη τον κοινοβουλευτικό συνεργάτη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΤΤΑΛΙΔΟΥ, τον Ορέστη Μάτσα, επιτέθηκαν στον Παπαδούρη που εν πολλοίς χαρακτήρισαν ρατσιστή και ξενοφοβικό. Φυσικά ο ΣταΠαπ δεν υπέμεινε την προσπάθεια επιβολής στους Οικολόγους και αντεπιτέθηκε στους Ατταλιδικούς ρίχνοντας τα δικά του πυρά στον πόλεμο που διεξήχθη στο σύγχρονο πεδίο της μάχης, που είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κόντρα φυσικά δεν θα μείνει σ’ αυτό το επίπεδο και θα μεταφερθεί και στα συλλογικά όργανα του κόμματος, αφού φαίνεται ότι ο Παπαδούρης συνεπικουρούμενος και από άλλα ηγετικά στελέχη των Οικολόγων, δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα αντισταθούν στην πασιφανή προσπάθεια των Ατταλιδικών να αποτελούν την ΟΥΡΑ του ΑΚΕΛ, και το κίνημα να κινείται στις παρυφές του κόμματος της αριστεράς συμπλέοντας μαζί τους σε μεγάλο αριθμό θεμάτων και καταστάσεων. Τι να προλάβει και ο Παμπίνος Θεοπέμπτου; Πόσο καιρό να κάνει τον διαιτητή; Πάντως εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Προέδρου των Οικολόγων και η εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή ερωτήσεων στην Κοινοβουλευτική επιτροπή για δημογραφικό - μεταναστευτικό που προεδρεύει ο βουλευτής του ΕΛΑΜ ΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ. Οι Οικολόγοι πολλές φορές δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην Επιτροπή που προεδρεύει ο ΕΛΑΜίτης βουλευτής και η παρουσία του Θεοπέμπτου προκαλεί συνειρμούς… Α, μάνα μου Παμπίνο μου και ποιος ακούει την φίλη σου την Ατταλίδου και την συνοπαρζτιά των κολαούζων και φερέφωνων τους. Θα διαρρήξουν τα πράσινα ιμάτια τους…

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πανικό για τα ποσοστά και την ανάγκη να συσπειρωθούν με όλους τους τρόπους οι ψηφοφόροι αποδεικνύει η απόφαση του ΑΚΕΛ να μην συμμετέχει σε τηλεοπτικά πάνελ που βρίσκονται ΕΛΑΜίτες. Ποιος θα χάσει δηλαδή; Εσείς που δεν θα διατυπώνετε την άποψη σας και θα αντικρούετε όσα λένε οι αντίπαλοι σας και θα ενισχύσετε το ΕΛΑΜ δίνοντας το μήνυμα ότι είναι οι μοναδικοί που σας ενοχλούν …πραγματικά. Τέτοιου είδους αποφάσεις για το θεαθήναι σύντροφε ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ οδηγούν το κόμμα σε άλλες εποχές και με άλλους κανόνες. Η ΦΥΓΟΜΑΧΙΑ είναι ένδειξη αδυναμίας. Ο πόλεμος δεν κερδίζεται με αρνήσεις και αποφυγή των εχθρών όσο σκληροί κι αν είναι... Δηλαδή θα απορρίπτετε και τις ψήφους του ΕΛΑΜ στην Βουλή όταν συμπλέει μαζί σας ή δεν θα συμμετέχετε ούτε σε κοινοβουλευτικές επιτροπές που είναι ΕΛΑΜίτες. Η επιλεκτική ευαισθησία σε συγκεκριμένους χώρους μάλλον οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα…

ΥΓ: Προσυπογράφουμε την εισήγηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, όπως όλοι να δίνεται το δικαίωμα σε όσους πολίτες, οργανώσεις κόμματα επιθυμούν να φιλοξενούν στα σπίτια τους, στις πολυκατοικίες τους (γαλάζιες- κόκκινες – πράσινες) μετανάστες. Έτσι θα επιδείξουν την ευαισθησία τους που διατυπώνουν με πάθος στα ΜΚΔ . Διαφορετικά θα είναι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση