ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξεκινά από σήμερα τις διαγραφές ανενεργών λογαριασμών η Google

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν έχετε έναν λογαριασμό Google που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και μερικά χρόνια, τότε μάλλον θα χρειαστεί να τον αποχαιρετήσετε, καθώς από σήμερα η Google ξεκινά τις διαγραφές παλιών λογαριασμών. Πρόκειται για ένα νέο βήμα που γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής της εταιρείας για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που «δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά», όπως, παραδείγματος χάρη, εκείνον τον λογαριασμό που φτιάξατε, για να πάρετε κάποιον εκπτωτικό κωδικό, και δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ.

Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε! Αν θέλετε να κρατήσετε ενεργούς όλους τους λογαριασμούς Google που έχετε, τότε ένα πρώτο βήμα είναι να εγγραφείτε ξανά στον λογαριασμό ή να στείλετε ένα email από αυτόν.

Η Google δήλωσε ότι η αλλαγή οφείλεται σε λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν. Ο λόγος που οι παλιοί λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι, είναι επειδή τείνουν να βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και μπορεί να μην έχει ρυθμιστεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Μόλις ένας λογαριασμός «χακαριστεί», μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως κακόβουλο περιεχόμενο και spam.

Πώς να κρατήσετε τον λογαριασμό σας ενεργό

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η εγγραφή στον λογαριασμό μπορεί να είναι αρκετή, για να διατηρήσετε τον Google λογαριασμό σας ενεργό για άλλα δύο χρόνια. Η Google δήλωσε επίσης ότι η ανάγνωση ή η αποστολή ενός email χρησιμοποιώντας το Google Drive ή η παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube θα μπορούσε να βοηθήσει.

Η Google δήλωσε ότι έχει ήδη σταλθεί email προειδοποίησης στους λογαριασμούς που πρόκειται να διαγραφούν. Επιπλέον, το bbc.com αναφέρει ότι όσοι χρησιμοποιούν το Google Photos, θα προειδοποιούνται ότι θα πρέπει να συνδέονται σε αυτό κάθε δύο χρόνια, για να θεωρούνται ενεργοί οι λογαριασμοί τους. Έτσι, θα διασφαλίσουν πως οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο που έχουν εκεί δεν θα διαγραφεί. Και πάλι θα λάβετε μια προειδοποίηση.

Οι λογαριασμοί Google που έχουν δημιουργηθεί για κάποιον από την εργασία ή το σχολείο του δεν θα επηρεαστούν από την πολιτική διαγραφής, δήλωσε η εταιρεία.

Οι λογαριασμοί που έχουν αγοράσει μια τρέχουσα υπηρεσία ή συνδρομή της Google ή χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του ενεργού λογαριασμού ενός παιδιού, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Family Link της Google, είναι μεταξύ εκείνων που μπορούν να θεωρηθούν ενεργά χρησιμοποιούμενοι και να εξαιρεθούν από την πολιτική διαγραφής.

Οι χρήστες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αν έχουν συνδεθεί πρόσφατα στους λογαριασμούς τους, καθώς αυτό σημαίνει ότι θεωρείται ενεργός και δε θα διαγραφεί.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση