ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Xbox Series X: Θα είναι είναι πιο φθηνό από το PlayStation 5;

Η αλλαγή στρατηγικής και η τακτική των δύο εταιρειών

Μέχρι τώρα, η Microsoft κινείται με πιο γρήγορους ρυθμούς όσον αφορά την αποκάλυψη στοιχείων και την προώθηση του Xbox Series X, σε σύγκριση με τη Sony και το PlayStation 5. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει δημοσιεύσει σχεδόν τα πάντα για την επερχόμενη κονσόλα, ακόμη δεν αποκάλυψε την τιμή της.

Αλλαγή στρατηγικής

Πριν πολύ καιρό είχαν κυκλοφορήσει αναφορές που έλεγαν ότι η Sony περιμένει τη Microsoft να ανακοινώσει την τιμή του Xbox Series X, ώστε να μπορέσει να προσφέρει χαμηλότερη τιμολόγηση στο PlayStation 5. Τώρα, όμως δημοσιεύτηκαν νέα στοιχεία που δείχνουν αντιστροφή στη στρατηγική των εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές Michael Pachter και Peter Moore αποκάλυψαν ότι η Microsoft περιμένει τη Sony να ανακοινώσει την τιμή του PlayStation 5 και στη συνέχεια θα πουλήσει το Xbox Series X 100 δολάρια Αμερικής φθηνότερο.

Ο Michael Pachter ανέφερε ότι η Sony σχεδιάζει να διαθέσει το PlayStation 5 στην τιμή των 500 δολαρίων Αμερικής, και συμπληρώνει ότι η Microsoft θα μπορέσει να πουλήσει τα 10 πρώτα εκατομμύρια Xbox Series X στα 400 δολάρια Αμερικής, χωρίς να έχει ζημία.

Από την άλλη, ο Peter Moore δήλωσε ότι η Microsoft απλώς αναλύει τα δεδομένα ώστε να δει μέχρι ποιο σημείο μπορεί να καλύψει το μειωμένο κέρδος που θα έχει αν πουλήσει φθηνά το Series X, ώστε να χτίσει γερά θεμέλια στο ξεκίνημα της νέας γενιάς κονσολών.

Η τακτική των δύο εταιρειών

Πέρα από τις δηλώσεις των αναλυτών, η Microsoft έχει χειριστεί καλύτερα την όλη κατάσταση. Αρχικά, ετοιμάζει την κυκλοφορία δύο εκδόσεων, εκ των οποίων η μία θα είναι σχετικά οικονομική.

Επιπλέον, ο Phil Spencer είχε πει ότι η εταιρεία θα διατηρήσει “ευέλικτες” τις τιμές του Xbox Series X, λόγω της οικονομικής αστάθειας που επικρατεί, οπότε ίσως όντως στην αρχή πουλάει φθηνότερη την κονσόλα.

Στον αντίποδα, έχουμε τη Sony η οποία δεν έχει πολλά περιθώρια όσον αφορά τη μείωση της τιμής του PlayStation 5, κυρίως διότι τα εξαρτήματα του είναι πιο ακριβά, για διάφορους λόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση