ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάκερ επί 30 χρόνια αποκαλύπτει τον τρομακτικό κόσμο του dark web

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορεί να γίνουν επικίνδυνες

Ένας βετεράνος εγκληματίας του κυβερνοχώρου αποκάλυψε τι πραγματικά υπάρχει στο dark web, το σκοτεινό διαδίκτυο, για το οποίο πολλά έχουν ακουστεί, καθώς εκατομμύρια παράνομα προϊόντα μπορούν να βρεθούν σε αυτό. Στο dark web, οι χάκερς, οι εκτελεστές και οι έμποροι ναρκωτικών οργιάζουν.

Η πηγή, η οποία μίλησε ανώνυμα, εξήγησε πώς οι χάκερς χρησιμοποιούν το ransomware, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για την κρυπτογράφηση αρχείων σε μια συσκευή, καθιστώντας τα αρχεία και τα συστήματα που βασίζονται σε αυτά άχρηστα, για να κλέψουν δεδομένα με σκοπό να ζητήσουν λύτρα ή απλώς «για να δουν τον κόσμο να καίγεται» και εξήγησε ότι οποιοδήποτε σύστημα είναι συνδεδεμένο στον ιστό κινδυνεύει από επίθεση.

«Έχω δει νοσοκομεία να κρυπτογραφούνται και οι άνθρωποι μένουν με μια επιλογή: πληρώνω για να αποκρυπτογραφήσω τα δεδομένα ή ρισκάρω ζωές;» ανέφερε ο χάκερ, ενώ φορούσε μια μάσκα για να αποκρύψει την ταυτότητά του.

Το dark web είναι ένα μέρος όπου μια δραστηριότητα δεν μπορεί να εντοπιστεί. Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το πιο περιζήτητο περιεχόμενο ήταν η παιδική πορνογραφία, ενώ μετά ακολουθεί η αγορά όπλων και ναρκωτικών.

Αν και ο χάκερ δεν αναφέρθηκε σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες, «ανησυχεί για τις μεγάλες επιπτώσεις [που θα έχει το ransomware] στις χρηματοπιστωτικές αγορές ή τις πιθανές επιπτώσεις σε πράγματα όπως οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Black hat hacker VS White hat hacker
Ο άνδρας ξεκίνησε την καριέρα του ως black hat χάκερς, δηλαδή ως ένας τύπος εγκληματία στον κυβερνοχώρο που δεν τηρεί τους νόμους και πραγματοποιεί επιθέσεις για δικούς του σκοπούς.

Έκτοτε άλλαξε σελίδα και έγινε white hat, όπου χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για καλό σκοπό, εντοπίζοντας εγκληματίες στο διαδίκτυο και αναζητώντας λάθη στα συστήματα για να τα διορθώσει – όχι να τα εκμεταλλευτεί. «Οι white hat τείνουν να είναι χάκερ που δεσμεύονται από έναν κώδικα ηθικής, που προσπαθούν να κάνουν πράγματα για να βελτιώσουν το γενικότερο καλό και που δεσμεύονται από τον νόμο».

Όπως μεταδίδει η dailymail.co.uk, το Ransomware έχει εξελιχθεί σε ένα σημείο όπου ένας χάκερ δεν χρειάζεται να βγει από το σπίτι του – τα πάντα μπορούν να γίνουν στο dark web. «Τον παλιό καιρό, για να προκαλέσει μια χώρα αναστάτωση σε μια χώρα τόσο μεγάλη, όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα χρειαζόταν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να κάνει κάτι. Σήμερα, χρειάζεσαι μόνο μερικές χιλιάδες δολάρια, έναν φορητό υπολογιστή και μερικούς έξυπνους χάκερς για να γράψεις κάποιον κώδικα και να στείλεις κάτι», δήλωσε ο άνδρας στο Vice.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ενώ μεγάλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα συνήθως θεωρούνται υπαίτιες για επιθέσεις ransomware. Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάθε χώρα έχει λόγο να χρησιμοποιεί ως όπλο τέτοιου είδους επιθέσεις».

Μάλιστα, οι μικρότερες χώρες είναι που περνούν κάτω από το ραντάρ και επωφελούνται πλήρως. Υποστήριξε ότι κάθε δυτική χώρα έχει πάει στο σκοτεινό διαδίκτυο αναζητώντας βοήθεια από την «κοινότητα».

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση