ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tricks που θα κάνουν το Xiaomi κινητό σου να «πετάει»

Ποια είναι

Στην εποχή μας το κινητό αποτελεί μια πολύ σημαντική επένδυση. Οι μέρες που τα κινητά μας χρησίμευαν μόνο για να παίρνουμε τηλέφωνο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον με τα κινητά μας, ή αλλιώς smartphones (έξυνα τηλέφωνα), όπως αποκαλούνται πια, κάνουμε τα πάντα και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας.

Έτσι, γίνεται κατανοητό πως πρέπει τόσο η αγορά του, όσο και συντήρησή του να γίνονται με μεγάλη προσοχή, ώστε αυτό να διατηρείται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να μεριμνήσουμε για την σωστή θωράκιση της συσκευής μας, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε για περισσότερο χρονικό διάστημα το κινητό μας και αυτό να παραμένει «σαν καινούργιο».

Τα Xiaomi είναι μακράν από τα πιο αγαπημένα κινητά τηλέφωνα των χρηστών Android.

Και τι το καλύτερο όταν έχεις ένα καλό κινητό να ξέρεις και όλα τα κόλπα, τα tips και τα tricks ώστε να το «κάνεις να πετάει»!

Δεν επαρκεί η μνήμη

Ένα από τα τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες Smartphone είναι ότι δεν επαρκεί η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου. Αυτό οφείλεται κυρίως στο λογισμικό της συσκευής που καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και κατά δεύτερον σε πολυάριθμες εφαρμογές που είναι εγκαταστημένες στην συσκευή.

Ενα κινητό μπορεί να αρχίσει να κολλάει και να μην είναι ιδιαίτερα γρήγορο όπως ήταν στην αρχή και αυτό οφείλεται στις εφαρμογές που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στην RAM της συσκευής αλλά και στην ROM.

Για να μπορέσει να κάνει διαχείριση των εφαρμογών, η συσκευή συμπιέζει τα αρχεία ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο. Αυτή η συμπίεση όμως έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη χρήση επεξεργαστή για το άνοιγμά τους. Έτσι ο επεξεργαστής «κουράζεται» περισσότερο και έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα κολλήματα στην λειτουργία της συσκευής.

Τι να κάνετε; Αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τις Developer Options από τις Ρυθμίσεις > About phone και κάνοντας πολλά συνεχόμενα κλικ στο MIUI version. Στη συνέχεια, θα βρείτε τις developers options στο μενού Additional settings.

Αν πάλι το Xiaomi σας κολλάει, μπορείτε να δοκιμάσετε τη ρύθμιση Memory Optimization στο low ή να την απενεργοποιήσετε (off).

Στη συνέχεια, κάντε μια δοκιμή στη συσκευή και δείτε με ποια από τις 2 επιλογές είναι πιο γρήγορη.

Μεγάλη προσοχή με τη φόρτιση

Αν και η ζωή της μπαταρίας ενός κινητού διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο υπάρχουν κάποια γενικά tips που βοηθούν στο να διατηρήσετε την μπαταρία του κινητού σας «υγιή».

Το μυστικό είναι να προσπαθείτε να κρατάτε το ποσοστό της μπαταρίας του κινητού σας περίπου σε ποσοστό 40%-80%.

Σβήστε παλιές εφαρμογές και κάντε όλα τα updates

Όλοι έχουμε εφαρμογές στο κινητό μας, τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε πια. Και πολλές από αυτές ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Καλό θα ήταν αυτές τις εφαρμογές να τις διαγράψετε, προκειμένου να απελευθερώσετε χώρο στο κινητό σας. Έτσι θα λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα και δεν θα κολλάει.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να κάνετε συχνά updates, καθώς τα καινούργια λογισμικά είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν ιούς και κωλύματα, να βελτιώνουν την απόδοση του κινητού σας και να ενισχύουν την ασφάλεια του.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση