ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Τι απαγόρευσε το Instagram

«Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χρηστών»

Την απαγόρευση ανάρτησης φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν αυτοτραυματισμούς, όπως αυτές που συνηθίζονται στη φρικτή «μόδα» της «μπλε φάλαινας», ανακοίνωσε πως θα θέσει σε εφαρμογή το Instagram, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το φαινόμενο των αυτοκτονιών.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χρηστών του Instagram», παραδεχόμενη ότι «δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε».

Το Instagram είχε προ καιρού απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση ενθαρρύνει χρήστες σε αυτοχειρία, και πλέον θα «μπλοκάρει» κάθε περιεχόμενο που «δείχνουν ξεκάθαρα αυτοτραυματισμούς».

Σε ό,τι αφορά πιο «απαλές» φωτογραφίες, όπως εικόνες με ουλές ή μικροτραύματα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι δεν θα τις αφαιρεί, ωστόσο δεν θα εμφανίζονται στη δημόσια σφαίρα, μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Instagram είχε δεχθεί σφοδρή κριτική καθώς φάνηκε να επιτρέπει σε πλήθος ανώνυμων λογαριασμών να ανεβάζουν βίντεο που απεικονίζουν σαδιστική κακοποίηση και εξευτελισμούς σε βάρος αστέγων και τοξικομανών.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Νέα υπηρεσία - Microsoft Office 365

Η CL8 προσθέτει ακόμα μια νέα ανταγωνιστική λύση στο φάσμα των υπηρεσιών της, την υπηρεσία Microsoft Office 365
Προωθητική Ενέργεια
 |  TECH
X