ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Tik Tok: Θα απαγορεύσει περιεχόμενο που συνδέεται με διατροφικές διαταραχές

Τι ανακοίνωσε

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok ανακοίνωσε ότι επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές για να προωθήσει την «ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία» των χρηστών της.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok ανακοίνωσε ότι επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές για να προωθήσει την «ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία» των χρηστών της. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την κατάργηση περιεχομένου που προωθεί τις διατροφικές διαταραχές.

Αν και το Tik Tok επίσημα δεν επιτρέπει περιεχόμενο που προωθεί ή εξυμνεί τις διατροφικές διαταραχές και εφαρμόζει τον κανόνα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό του περιεχομένου υπέρ της νευρικής ανορεξίας.

Η απάντηση του Tik Tok στην κριτική που έχει δεχθεί

Ως απάντηση σε αυτήν την κριτική, τα τελευταία χρόνια το Tik Tok προσπάθησε να χειριστεί επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα, το 2020, η εταιρεία επέβαλε περιορισμούς στις διαφημίσεις απώλειας βάρους και το 2021 κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα που προσφέρει αριθμό τηλεφώνου γραμμής βοήθειας για χρήστες που αναζητούν hashtags σχετικά με διατροφικές διαταραχές. Αλλά επιβλαβές περιεχόμενο εξακολουθεί να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενώ βίντεο που τεκμηριώνουν την ανάρρωση χρηστών συχνά αφαιρούνται άδικα.

Σε μια προσπάθεια να καταστήσει την εφαρμογή ένα ασφαλέστερο μέρος, η εταιρεία δήλωσε ότι τώρα θα αρχίσει να αφαιρεί βίντεο που προωθούν συμπτώματα διατροφικών διαταραχών, όπως η βραχυπρόθεσμη νηστεία και η υπερβολική σωματική άσκηση. «Πραγματοποιούμε αυτήν την αλλαγή, σε συνεννόηση με ειδικούς, ερευνητές και γιατρούς στις διατροφικές διαταραχές, καθώς καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν προβλήματα με ανθυγιεινά πρότυπα διατροφής και συμπεριφορά χωρίς να έχουν διάγνωση διατροφικής διαταραχής» αναφέρεται σε δήλωση στον ιστότοπο της εταιρείας.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση